Čestitke za Dan Općine – svima od Betine i Jezera preko Tisnog, Ivinja, Dubrave i Dazline sve do Mujićevih

0
3645
Dobitnici nagrada, priznanja i zahvalnica s čelnim ljudima Općine (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća večeras je u društvenom domu u Tisnom obilježen Dan Općine i blagdan njegova nebeskog zaštitnika sv. Martina.

Osim za čestitke, ovo je svečana prigoda iskorištena da Tisno zahvali onim pojedincima i institucijama koji su između dvije proslave ili u duljem razdoblju činili iznimna djela. Nagrada Općine Tisno u obliku Plakete dodijeljena je KUD-u “Hartić” Tisno, za 90 godina kulturnog djelovanja, Siniši Šušku, za 50 godina neprekidnog rada u Puhačkom orkestru KUD-a “Hartić”, Matildi Ćuzela Papata za 55 godina neprekidnog rada na očuvanju pučkog pjevanja. Priznanje Općine Tisno dodijeljeno je Frani Gabri, članu Veslačkog kluba Dupin za osvojeno prvo mjesto u samcu na juniorskom veslačkom prvenstvu Hrvatske, Lujki Obratov za osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom natjecanju puhača u Varaždinu, Nini Luciji Perina, za osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju glazbala violončelo, Ani Mijat za unaprjeđenje rada TZ Betine, Udruzi “Južne strane” za očuvanje i promociju tradicijskih kulturnih običaja i čuvanja narodne baštine Jezera, Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno za veliki doprinos javnom i kulturnom životu te za rad s mladima, Košarkaškom klubu “Otok” za osvojeno četvrto mjesto na prvenstvu Hrvatske za djevojčice do 11 godina, Turističkoj agenciji “Bisage” za promociju zavičaja kroz izradu originalnih suvenira u koje su ugrađeni motivi našega kraja, te je Zahvalnica Općine Tisno dodijeljena Dejanu Niniću, za uspješno organiziranu biciklijadu ‘Od vale do vale’ čiji je ukupan prihod bio namjenjen za pomoć u liječenju sugrađanke.

U ime svih nagrađenih zahvalio je Rajko Čuzela Papata, predsjednik KUD-a Hartić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Načelnik Općine Tisno čestitao im je na nagradama i priznanjima, a čestitke za Dan Općine i blagdan sv. Martina uputio je i svim mještanima, od Betine, Jezera, Tisnog preko Ivinja, Dubrave, Dazline sve do Mujićevih.
– Moje čestitke upućene su svim građanima koji su vezani uz našu općinu, u domovini i izvan nje. Mnogo je njih koji nisu zbog godina i zdravlja u stanju biti s nama, ali mi smo uz njih – rekao je Klarin.
Za sve što je učinjeno posljednjih godina na području naše općine zahvalio je najprije svim ovdašnjim žiteljima koji su dali najveći doprinos, a onda i općinskim vijećnicima, suradnicima, poslovnim partnerima, svima koji su na bilo koji način pomogli razvoju i svim ljudima dobre volje koji su ga podržali.
Nagrade, priznanja i zahvalnice uz prigodan glazbeni program dobitnicima su uručili zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Karlo Klarin, načelnik Ivan Klarin i zamjenik načelnika Miljenko Meštrov.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here