Sutra počinje pojačana kontrola sigurnosti u prometu

0
2033
Policija u akciji (Foto: Rudinapress/Šibenik/In)

Od sutra (petak) 10. studenog do nedjelje 13. studenog policija će pojačano paziti na sigurnost u prometu na našim cestama, i to sve povodom proslave Martinja, kada, kao i dosadašnjih godina, očekuju veći broj vozača koji će konzumirati alkoholna pića.

– S ciljem prevencije prometnih nesreća i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija će u cjelini, kao i na našem području, sukladno dosadašnjim iskustvima od 10. do 13. studenog poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo Martinje, te u dane vikenda prije i poslije Martinja, odnosno u noći s petka na subotu, subote na nedjelju i nedjelje na ponedjeljak – priopćili su iz šibenske policije.

U nadzor prometa za vikend bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koju policija koristi u nadzoru i kontroli prometa, ističu u PU Šibensko-kninskoj.

Policajci će vozače tako nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Šibenska policija je lani tijekom Martinja na našim cestama kontrolirala 304 vozača, a njih 14 zatekli su upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Lanjskom rekorderu za Martinje zabilježena je najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 3,33 promila.

Inače, proteklih deset mjeseci alkoholizirani vozači na našem području skrivili su ukupno 82 prometne nesreće, od kojih četiri s poginulom osobom, 35 s ozlijeđenim osobama i 43 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Mup.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here