Općinsko vijeće odlučilo tko su najzaslužniji Tišnjani, Jezerani i Betinjani u 2017. godini

0
2929
Večerašnja sjednica Općinskog vijeća Tisnog (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće Općine Tisno na svojoj današnjoj sjednici donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Tisno za 2017.godinu koje će biti uručene na svečanoj sjednici Vijeća za Dan Općine i blagdan sv. Martina.

I. Nagrada Općine Tisno u obliku plakete dodjeljuje se:

1. KUD-u „Hartić“ Tisno, za 90 godina kulturnog djelovanja, s napomenom da nagrada pripada svim generacijama društva koji gotovo cijelo stoljeće uspješno predstavljaju Općinu.

2. Siniši Šušku, za 50 godina neprekidnog rada u Puhačkom orkestru KUD-a Hartić.

3. Matildi Ćuzela Papata za 55 godina neprekidnog rada na očuvanju pučkog pjevanja i sviranje orgulja u župnoj crkvi Župe sv. Duha u Tisnom te brojnim nastupima Pučkog pjevačkog zbora izvan Župe.

II. Priznanje Općine Tisno dodjeljuje se:

1. Frani Gabri, članu Veslačkog kluba Dupin za osvojeno prvo mjesto u samcu na juniorskom veslačkom prvenstvu Hrvatske, 2. Lujki Obratov za osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom natjecanju puhača u Varaždinu (Woodwind & Brass), 3. Nini Luciji Perina, za osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju glazbala violončelo, 4. Ani Mijat za unaprjeđenje rada TZ Betine, kojim je je turističku Betinu izdigla iz prosječnosti po kvaliteti i broju noćenja, 5. Udruzi „Južne strane“ za očuvanje i promociju tradicijskih kulturnih običaja i čuvanja narodne baštine Jezera, 6. Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno za veliki doprinos javnom i kulturnom životu te za rad s mladima,  7. Košarkaškom klubu „Otok“ za osvojeno četvrto mjesto na prvenstvu Hrvatske za djevojčice do 11 godina, 8. Turističkoj agenciji „Bisage“ Dragane i Marija Pirjaka za promociju zavičaja kroz izradu originalnih suvenira u koje su ugrađeni motivi našega kraja.

III. Zahvalnica Općine Tisno dodjeljuje se:

1. Dejanu Niniću, za uspješno organiziranu biciklijadu ‘Od vale do vale’ čiji je ukupan prihod bio namjenjen za pomoć u liječenju sugrađanke.