NAJAVA Jesenska radionica izrade filma u Murteru

0
1996
Ilustracija (Foto: Facebook)

U organizaciji Udruge Argonauta iz Murtera i Filmaktiva iz Rijeke od 10. do 13. studenoga u Murteru će biti održana radionica izrade kratkog dokumentarnog, namjenskog ili eksperimentalnog filma.

Kako kažu organizatori, tijekom četiri dana koliko traje radionica, polaznici će proći kroz kratki teorijski uvod u filmski jezik i filmska izražajna sredstva, ali će se također i upoznati s tehničkim mogućnostima. Pisat će dakle, scenarije, pretprodukcijsku pripremu, ali i snimati i montirati video uratke.

– Svi zainteresirani mogu se prijaviti sve do 9. studenoga na e-mail adresu ivana.marin@argonauta.hr ili na broj mobitela 097 6394 661, a u prijavi je potrebno napisati ime, prezime, dob i kontakt – dodaju u Udruzi Argonauta.

Maksimalan broj polaznika je 10, a vrijedno je kazati kako će se radionice održavati u popodnevnim satima kroz tjedan, a vikendom u jutarnjim satima.

– Radionica snimanja kratkog videa je odlična prilika da se mladi druže s osobama istih interesa, da nauče nešto novo, te da na kraju radionice imaju vidljiv rezultat svoga rada – poručuju organizatori.

Podsjetimo, ovo je treća video radionica na otoku Murteru. Iz onih prvih video radionica već se moglo zaključiti da su polaznici dobili osnovna znanja iz snimanja i montaže, kao i formiranja priče za kratku reportažu. Upravo to i jest cilj, da mladi otočani korištenjem dostupnih tehnologija ispričaju svoje probleme i osnaže lokalnu zajednicu za promjenu kroz naučene kratke reportaže.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here