Dječji vrtić u Pirovcu od interesa je za Republiku Hrvatsku

0
4053

Zeleno svjetlo za izgradnju dječjeg vrtića u Pirovcu u iznosu od oko milijun eura dala je Vlada Republike Hrvatske na sjednici proteklog tjedna. Prvi korisnici novog vrtića s jaslicama bit će primljeni u jesen 2019. godine.

Odluku o utvrđivanju interesa Republike Hrvatske za izgradnju dječjeg vrtića u Pirovcu, Vlada Republike Hrvatske donijela je proteklog četvrtka na sjednici. Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam ne krije zadovoljstvo.

– Nakon izrađene dokumentacije i lokacijske dozvole te odluke općinskog vijeća, županijske skupštine i potpore dva saborska odbora za prostorno uređenje i gradnju i gospodarstva, ovom odlukom učinili smo veliki korak prema dobivanju građevinske dozvole i samoj građevinskoj realizaciji projekta – potvrdio nam je načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam i dodao – Idući koraci su izvlaštenje terena uz obeštećenje vlasnika u iznosu od 1,3 milijuna kuna prema procjeni vještaka i nakon toga idemo na građevinsku dozvolu i na pripremu aplikacije za mjeru 7.4 iz koje očekujemo 90 posto sredstava za izgradnju i opremanje.

Posla još svakako ima, no kako za sad stvari stoje Pirovac će 2019. godine na jesen imati jednu od modernijih predškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Kako će izgledati novi dječji vrtić u Pirovcu pogledajte na fotografijama:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here