Bliži se sv. Martin i Dan Općine Tisno

0
3148
Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Brojna događanja u Tisnom, Jezerima, Betini i Dubravi od 7. studenoga prate ovogodišnju proslavu blagdana sv. Martina i Dana Općine Tisno.

Sam program proslave blagdana sv. Martina i Dana Općine Tisno počinje već 7. studenoga (utorak) u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima otvorenjem izložbe fotografija Boška Fržopa. Izložba pod nazivom “Prijatelji suhozida” bit će otvorena u suradnji s Muzejom Grada Šibenika. Otvorenje je zakazano za 19 sati.
Dan iza, 8. studenoga (srijeda) u Dom za starije i nemoćne u Tisnom knjižničarka, ravnateljica kao i volonteri ovdašnje knjižnice i čitaonice dio knjižničnog ugođaja prenijet će na osobe treće životne dobi. Knjižnica u Domu za starije na rasporedu je od 17 sati.

U četvrtak, 9. studenoga u jutarnjim satima, točnije u 10 sati u prostorijama tišnjanske knjižnice bit će održano proglašenje pobjednika i izložba radova pristiglih na natječaj “Moje misto drago”, dok je u večernjim satima planirano druženje čitateljskog kluba SUK na temu Renata Baretića – Osmi povjerenik. Ljubiteljice dobrog štiva sastanak su zakazale u 19 sati. U petak, 10. studenoga od 18 sati u Muzeju betinske drvene brodogradnje na rasporedu je još jedan sat domaćinstva, dok će u Tisnom, u Kino sali Društvenog doma biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tisno, kao i dodjela nagrada i priznanja najzaslužnijim građanima. Sjednica je na rasporedu u 18 sati.

Na sam blagdan sv. Martina u betinskom Muzeju Dani su otvorenih vrata, dok je u Tisnom u 11 sati na rasporedu promenada KUD-a Hartić, a od 18 sati će biti upriličeno tradicionalno kušanje mladog vina. Program će biti održan u Kino sali Društvenog doma.

Program s događanjima nastavlja se i iza blagdana sv. Martina, i to 14. studenoga (utorak) od 18 sati u Kino sali Društvenog doma Tisno. Na rasporedu je promocija slikovnice “Šarene čarapice”, dok je u srijedu, 15. studenoga, od 17 sati na rasporedu predstava za djecu Kazališta Smješko iz Zagreba. Predstava pod nazivom “Znakovi za najmanje” bit će održana u Kino sali Društvenog doma u Tisnom.

Subota, 18. studenoga, Narodna knjižnica i čitaonica Tisno gostuje u Dubravi. U tamošnjem društvenom domu od podne će djeci pričati priče, čime ujedno knjižnica i nastavlja sa svojim projektom. Tišnjanska knjižnica naime, jednom mjesečno posjećuje Dubravu i tamošnjim čitateljima donosi knjige koje oni mogu telefonski naručiti ili uzeti po preporuci knjižničarki.

Organizatori kulturnih događanja ovogodišnje proslave blagdana sv. Martina i Dana Općine Tisno su Općina Tisno, Kulturno pastoralni centar Baganelovica, Muzej betinske drvene brodogradnje i Narodna knjižnica i čitaonica Tisno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here