“Niste same! I mi nosimo rozo” – DVD Pirovac i DVD Tisno protiv raka dojke

0
2845
Vatrogasci protiv raka dojke (Foto: DVD Tisno)

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a Nacionalni dan borbe protiv raka dojke se u Hrvatskoj svake godine obilježava 7. listopada. Oblačenjem ružičastih majci i vatrogasci iz Tisnog i Pirovca uključili su se u njegovo obilježavanje i kampanju za rano otkrivanje zloćudne bolesti.

“Niste same! I mi nosimo rozo” – poručili su ženama pripadnici DVD-a Pirovac i DVD-a Tisno s Tišnjanskog mosta. O pojedinostima akcije i motivima upitali smo zapovjednika DVD-a Pirovac Antonia Begića.

Simbol akcije jevrpca (Foto: DVD Tisno i DVD Pirovac)

–  Inicijativa je išla preko Županijske vatrogasne zajednice i zapovjednika DVD-a Tisno Tome Belakušića. U DVD-u Pirovac svi su bili oduševljeni i rado se odazvali, kao i svaki put kada nas pozovu. Nije bilo hoćemo li ili nećemo. Majice su bile donacija, fotografije je dronom napravio jedan prijatelj iz Karlovca, Hrvatske ceste su uradile svoje… Drago nam je da smo sudjelovali. Svi znamo nekoga koga je pogodila ova bolest, a kažu da se većina bolesnica s rakom dojke može izliječiti ako se otkrije na vrijeme. Zato je ovakvih akcija upozorenja potrebno što više, da se svi zajedno osvijestimo i pokušamo spasiti živote -pojašnjava nam Begić.

Stručnjaci kažu da se čak više od 90 posto bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju. Redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki, rak dojke može se otkriti rano, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći.

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here