Turistički rekord Pirovca – do kraja godine 400.000 noćenja

0
2459
Pirovac s Trageta (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pirovačka Turistička zajednica ostvarila je još jednu rekordnu turističku sezonu. U prvih devet mjeseci bilo je 8 posto više dolazaka, te 1 posto više noćenja u odnosu na 2016. godinu, a ako se ovaj trend nastavi, do kraja godine trebali bi ostvariti čak 400 tisuća noćenja.

U prvih devet mjeseci ove godine Turistička zajednica Pirovac bilježi porast ostvarenih dolazaka za 8 posto, a noćenja za jedan posto. Najviše gostiju koji su posjetili destinaciju na zapadu Šibensko-kninske županije dolaze iz Slovenije, Njemačke i Poljske. Gosti iz Hrvatske također su zastupljeni u velikom broju. Iako su statistički podaci na razini prošlogodišnjih vrijedno je kazati kako je privatni smještaj u Pirovcu ostvario porast u dolascima od 9 posto, kao i noćenjima od 8 posto, kampovi su pak u porastu za 2 posto u dolascima, te 1 posto u noćenjima, dok je porast u hotelima po dolascima od 27 posto, no noćenja su ostvarila mali pad od 3 posto.

– Ako nastavimo ovaj trend, do kraja godine trebali bismo ostvariti 400 tisuća noćenja – kaže nam prvi čovjek turizma u Pirovcu, Igor Meić i dodaje kako je iznimno zadovoljan ovogodišnjim radom i rezultatima restorana u Pirovcu koji su uistinu odlično radili. – Osim restorana koji su bili zaista na nivou, događanja su također bila odlična, puna koncerata, sajmova, ali i brojnih manifestacija za djecu, što nam u konačnici i jest cilj, zadržati naše goste, mlade obitelji s djecom kako bi što više živio obiteljski turizam. Ipak mi u Pirovcu imamo vikendica više nego stanovnika, čak njih 2400 – kaže nam Meić.

Igor Meić – direktor TZ Pirovac (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Brojna ulaganja posljednjih nekoliko godina i ona tekuća pa i najavljena u Pirovcu imaju svoj efekt na stvaranje imidža rastuće i gostima poželjne destinacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here