Murterke u Puli: U kostimima od plastike na Hand Made Festivalu

1
4687
PR Fotografija

Predstavnice “Murterskih baka” – Dia de los muertos (tradicionalna povorka na dan mrtvih u Meksiku), ovih dana, točnije 27. i 28. listopada sudjeluju na 15. Hand Made Festivalu u Puli.

“Murterske bake” iz godine u godinu dižu sve više prašine svojim kostima o kojima se priča mjesecima nakon karnevala. “Bake” istima izlaze ne samo iz okvira otoka, već i cijele županije, ali i oduševljavaju cijelu Hrvatsku. Na Hande Made Festivalu u Puli, koji svojom jedinstvenošću, idejom, sadržajem i ciljem zauzima zavidno mjesto među sličnim manifestacijama, ove godine kao posebne gošće su ”Murterske bake” i to u jedinstvenim haljinama i frizurama napravljenima od plastičnih čaša i tanjura.

Na Hand Made Festivalu u Puli (PR Fotografija)

– Smatram da je ovaj festival nezaobilazna stanica za sve izlagače i posjetitelje svih dobnih skupina, čime se potvrđuje potreba za kreativnim stvaralaštvom, poticanjem i promocijom izrade rukama, aranžiranjem, modernom umjetnošću, amaterizmom, proizvodnjom i ostalim sadržajima. Posjetitelji, kao i sudionici ovog Hand Made Festivala u Puli su naprosto oduševljeni, usudila bih se reći i opčinjeni našom kreacijom – kaže nam Nensi Lukin jedna od predstavnica “Murterskih baka”.

“Murterske bake” danas će također sudjelovati u puštanju lampiona u večernjim satima u pulskoj Areni, a novac prikupljen od prodaje donirat će se dječjem vrtiću Mali svijet za potrebe opremanja sobe za senzornu integraciju, kažu nam. Festival, s više od 200 izlagača, radionica i promocija, koji se proteže na 5 dvorana Doma hrvatskih branitelja, svoja vrata zatvorit će u nedjelju, 29. listopada.

FB Fotografija

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here