Otvorena nova sezona kviza u Tisnom – slavili Jareb, Čorkalo i Stilinović

0
3715
Pobjednička ekipa Adituek su Joso Čorkalo, Ive Stilinović i Kristijan Jareb, a Branimir Lozo je navijač (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ekipa Adituek koju predvodi Kristijan Jareb pobjednik je prvog kviza čija je sezona sinoć otvorena u Kasiopeji u Tisnom.

– Bili smo najbolji, ali to je i zbog toga jer su u večerašnjem kvizu bile kategorije pitanja u kojima smo jaki, poput povijesti i zemljopisa. Da nas je pitalo o televizijskim serijama, crtićima i sličnom, ne bi dobro prošli, jer mi uopće ne gledamo televiziju – rekao nam je Kristijan Jareb.

Pitanja, ukupno 70, sinoć su bila podijeljena u kategorijama: Povijest, Diktatori, Zemljopis, Film, Religija, Matematika, Znanost, Glazba, Grci i Rimljani te Književnost. U svakoj je pet glavnih i dva bonus pitanja. Evo i poretka i bodova: 1. Adiutek 67, 2. Sveti Baja 65, 3. Fali Treća 64, 4. Četvrta dimenzija (4D) 63, 5. Krizni Stožer 58, 6. AK 47 56, 7. Zlatni Voleji 55, 8. Veni, Vidi, Vici 53, 9. Torcida u pritvoru 45 i 10. Tuke ispod peke 42.

Četvrta dimezija – Marko Markov je nastupao sam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Natjecateljske ekipe su tročlane, a bodovi Četvrte dimenzije sinoć su imali posebnu težinu jer je u njoj Marko Markov nastupao sam. Domo Berak i Ive Belakušić ostali su doma, tako da su 63 boda koja je Markov osvojio sam samcat više nego odličan rezultat.

Iako je kviz ove sezone puno ozbiljniji i na višem nivou, organizatori i njegovi sudionici i dalje su bez velikih pretenzija. Cilj je bio osmisliti jednu sadržajnu večer za druženje i izlazak tijekom jeseni i zime, obogatiti društveni život između dva vikenda i dvije turističke sezone. U tome se, ako je suditi po početku, uspjelo. Sinoć se u Kasiopeji u dobroj atmosferi družilo i znanjem nadmetalo ukupno deset tročlanih ekipa. Bilo je i još toliko navijača. Kviz u Kasiopeji se nastavlja. Održava se svake srijede od 20.30 sati sve do proljeća, a pobjednik sezone osvaja put u Prag za tri osobe.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here