FOTO Proslavljeni Dani kruha u Jezerima

0
2273
Dani kruha u Jezerima (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U Kulturno pastoralnom centru Baganelovica ove je nedjelje u poslijepodnevnim satima započela proslava Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Posjetitelje su prigodnim pjesmama dočekala djeca iz dječjeg vrtića Ribica, kao i ona iz područne škole Jezera.

Jezerski su mališani za današnju proslavu uz pomoć svojih roditelja, odgojiteljica iz vrtića, kao i učiteljica iz škole pripremili mnoštvo pekarskih proizvoda, različitih slastica i jesenskih plodova koje su uz osmijeh i veliko veselje dijelili posjetiteljima na izložbi.

Na samom početku programa sve nazočne pozdravio je jezerski župnik Don Tuna Jozić koji je istaknuo važnost ove proslave Dana kruha, kako bi što bolje svi zajedno poučili djecu važnosti koju imaju kruh i ostali plodovi zemlje, te zajedno s prisutnima izmolio prigodne molitve u znak zahvalnosti Bogu.

– Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni – istaknuo je Don Tuna Jozić.

Vrijedi kazati kako je izložba u Jezerima kao i proslava Dana kruha bila izuzetno uspješna, broj okupljenih je bio iznad očekivanja unatoč današnjem “lošem vremenu”, a kvaliteta prezentiranih jela i plodova zemlje s kojima je proslavljen ovaj dan bila je na samom vrhu.

Kako je bilo u Jezerima na proslavi Dana kruha, pogledajte u fotogaleriji: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here