Ambasador je pogledao preko žice – Barbarella’s i Vortex takmiče se za prestižnu glazbenu nagradu

2
2841
Barbarella's (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tisno se sve snažnije prepoznaje kao meka elektronske glazbe. I to ne samo u uskim krugovima poklonika ovog glazbenog žanra okupljenih  posredstvom promotora povezanih s nekadašnjim The Garden Festivalom.

O Tisnom kao poželjnoj svjetskoj destinaciji glazbenog turizma svjedoče i ovogodišnje nominacije za Ambasadora, prestižnu nagradu specijaliziranog portala Klubskascena.hr kojom se kroz 47 kategorija odaje počast svemu najboljem i najboljima iz svijeta elektroničke glazbe – festivalima, klubovima, glazbenicima, plesnim destinacijama… Podsjetimo, još lani smo prepoznati kao hit među poklonicima ovog glazbenog žanra i u studenom 2016. godine ovdje su došla čak četiri Ambasadora: Tisno je proglašeno hrvatskom Plesnom destinacijom godine, ovdašnji Love International izabran  je za najbolji festivalski boat party, SunceBeat za najbolji disco-house festival, a Barbarella’s je u vrlo oštroj konkurenciji izdvojen kao najbolji Open Air/Beach Klub (POVEZNICA).

Vortex za ovodogodišnjeg Morales Closing Partyja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Sada Tisno ponovno konkurira za Plesnu destinaciju godinu, a tišnjanski Love International i SunceBeat su nominirani u izboru najboljeg festivala, odnosno najboljeg Boutique festivala 2017. godine (POVEZNICA).  Ove godine Tisno ima jednu nominaciju više nego lani u jednakom broju kategorija – među pet najboljih hrvatskih  Open Air/Beach Clubova čak su dva naša – Barbarella’s i Vortex. Lanjska četiri Ambasadora koja su pripala Tisnom, SunceBeatu, Love Internationalu i Barbarella’su jesu mjesto pozicionirala na svjetskoj glazbenoj karti, no zapravo su to bila priznanja samoprijegornom radu britanskih i inih glazbenika i promotora. Nominacija Beach Bara Vortex za Open Air/Beach Club godine znači da su akteri i fanovi elektronske glazbe s portala Klubskascena.hr kao vrijednost prepoznali i nešto drugo osim uvezenih, umjetnički i organizacijski pomno osmišljenih, na britanskom tržištu plasiranih festivala u vlasništvu profesionalnih promotora svjetskog ugleda i karijere.

Zajedno – DJ David Morales i DJ Chuby u Vortexu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Dogodilo se da je jedan ovogodišnji Ambasador pogledao preko žice Hostina i Barbarella’sa. I tamo je vidio stotine mladih koji na plešu na afteru u idiličnom ambijentu, pod borovima, maslinama uz šljunčanu plažu. Vortex je u bližoj i daljoj okolici, pa i izvan granica RH, kroz samo četiri godine rada prepoznat kao najbolja lokacija za aftere. I partyje koji uvijek uspiju, bez obzira svira li DJ svjetskog glasa poput Moralesa ili domaći No Name. No, može li se mali Vortex mjeriti s mašinerijom Barbarellas’a? Kad bi se vrijednost festivala ili kluba mjerila brojem turističkih dolazaka i noćenja ili prema količini potrošenog/zarađenog novca bilo bi lako odlučiti. Jasno je da su britanski festivali u Hostinu i Barbarella’su kičma ovdašnjeg turizma i ukupnog gospodarstva, no Ambasador nije turistička ni gospodarska, nego glazbena nagrada. Hoće li s Prosike u Rastovac odlučit će fanovi on-line glasovanjem.  Uz Barbarellas na Prosici i Beach Bar Vortex u Tisnom za titulu najboljeg Open Air/Beach Cluba ove se godine natječu i prestižni Noa Beach Club i Aquarius Club iz Zrča s Paga te Carpe Diem Beach sa Hvara. Glasovati možete OVDJE.

Lost Disco u The Garden Resortu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

 

 

 

2 KOMENTARI

  1. […] je lani uvršten među pet najboljih hrvatskih Open Air/Beach Clubova, zajedno s Barbarella’som (POVEZNICA).  Drveni plažni kiosk s kemijskim WC-om postao je renomirani Open Air Klub. Iako bi netko volio […]

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here