Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam kandidat je za potpredsjednika HNS-a

0
4342
U šetnji Pirovcem - Gulam i Vrdoljak - arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke (HNS) predložilo je na sjednici u četvrtak načelnika Općine Pirovac Ivana Gulama za potpredsjednika stranke. Konačna odluka o imenovanju Gulama na tu visoku funkciju trebala bi biti potvrđena na velikom Saboru i Izbornoj skupštini HNS-a 17. prosinca u Zagrebu.

– Današnja odluka predsjedništva mora proći Središnji odbor stranke, ali pretpostavljam da tu neće biti problema. Još je uvijek moguće da se netko na Saboru stranke 17. prosinca javi za mjesto potpredsjednika, ali ne sjećam se da se to ikad dosad dogodilo. Nikad nitko iz Pirovca nije bio toliko visoko politički pozicioniran i ponosan sam zbog odluke predsjedništva. Vjerujem da ću i u Zagrebu imati što za reći – rekao je večeras Ivan Gulam za ŠibenikIN.
Pirovački načelnik vjeruje da je odluci predsjedništva pridonio i rezultat u vođenju Općine Pirovac za što je izabran 2013. godine kao politički anonimac i tada jedan od najmlađih načelnika u državi. Na prošlim lokalnim izborima u Pirovcu HNS je uvjerljivo pobijedio u prvom krugu.

Načelnik Ivan Gulam s predsjednikom HNS-a – arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Većina građana danas nema povjerenje u političare i svojim eventualnim novim angažmanom na nacionalnoj razini želim dokazati da nismo svi isti i da politika sa mladim, obrazovanim i ideološki neopterećenim ljudima koji su spremni uvoditi liberalna rješenja u različite aspekte javne uprave i društva može bez dileme biti na korist građana koji su danas s pravom nezadovoljni općim stanjem. Vjerujem da ću na novoj poziciji biti u prilici realizirati i još više pirovačkih projekata, te se još jednom zahvaljujem svima koji su nas od početaka podržavali – kaže Gulam.


Predsjedništvo HNS-a na današnjoj sjednici je donijelo i odluku da se Središnjem odboru za predsjednika HNS-a predloži Ivan Vrdoljak, a za zamjenika Predrag Štromar, trenutno vršitelj dužnosti predsjednika stranke i potpredsjednik Vlade, objavio je nakon sjednice član Predsjedništva i potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković. Uz Gulama, za mjesto drugog potpredsjednika stranke predložena je Marija Puh.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here