Hrvatske ceste uređuju odmorišta na magistrali kod pirovačkog Vrila

0
3439
Odmorište kod Vrila danas (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pirovac je korak bliže ka uređenju još jednog važnog infrastrukturnog objekta – gotov je izvedbeni projekt  uređenja odmorišta Pirovac na Jadranskoj magistrali ili cesti D8. Iz Općine Pirovac zahvaljuju Hrvatskim cestama d.o.o. što je prepoznalo potrebu uređenja Vrila i nadaju se da će građevinska realizacija uslijediti već dogodine.

Predmet zahvata je uređenje postojećih odmorišta neposredno kod pirovačkog Vrila, a s njih se uređuju i priključci na Magistralu. Na odmorištima u oba smjera napravit će se po deset parkirnih mjesta za automobile i po dva za autobuse, a neposredno uz parkirališta predviđeni su platoi odmorišta. Na njima će biti uređena otvorena površina za odmor uz parkiralište za autobuse, šljunčanik za rekreaciju, odnosno dječje igralište na južnom odmorištu, dok će stolovi i klupe biti natkriti. Sagradit će i po tri WC-a, suvenirnicu, odnosno info pult, te će postaviti koševe i kontejnere za smeće.

Jadranska magistrala ili D8 na Vrilu kod Pirovca

Iz Općine Pirovac zahvaljuju se na suradnji Hrvatskim cestama i voditeljici ispostave Ireni Mudronji što su u ovoj godini osigurali sredstva za izradu projektne dokumentacije.

– Zasigurno je da će građevinska realizacija ovog projekta sa novim sanitarijama, uređenim parkiralištem, dječjim igralištem i pratećim sadržajem doprinijeti još boljoj slici Pirovca kao rastuće turističke destinacije, a doprinijet će i sigurnosti za vozače na tom inače prilično nepreglednom dijelu državne ceste. Nadamo se da će sredstva za građevinsku realizaciju projekta biti osigurana u idućoj godini – kaže načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here