Ljubav djeci prije svega – obilježen Dječji tjedan u tišnjanskoj knjižnici

0
2353

Povodom obilježavanja Tjedna djeteta Narodna knjižnica i čitaonica Tisno u prvome tjednu listopada priredila je vesela dječja druženja. Održano je tako nekoliko kvizova, prezentacija o životinjama, bajkaonice, likovna radionica kao i večer društvenih igara.

U Tjednu djeteta u tišnjanskoj knjižnici obilježen je i Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada i to čitanjem životinjskih priča i kratkim izlaganjem o pravima i potrebama kućnih ljubimaca, ali i nagradnim kvizom o poznavanju životinjskog svijeta prilikom kojega su i veliki i mali ponovili znanje, ali i naučili nove zanimljivosti o važnim sustanarima na ovome planetu.

Mirela Klarin čita djeci u knjižnici (Foto: Rudinapress)

Nakon zanimljive, kreativne ali i poučne srijede, četvrtak je pak u knjižnici bio dan za društvene igre. Dovoljno je djece bilo za zabavu, slaganje puzzli, ali i partiju Binga.

Društvene igre četvrtkom (Foto: Rudinapress)

Petak je također prošao u dobrom raspoloženju.

– Djeca već odavno znaju da ne moraju uvijek dolaziti u knjižnicu, nego da i “knjižnica” rado posjećuje svoju djecu pa smo se tako u petak zaputili u tišnjanski vrtić. U pratnji su sa mnom stigle i volonterke Laura i Iva. Tete odgajateljice malo su odahnule dok smo mi djeci od najmlađih do najstarijih čitale priče i slikovnice – kaže nam zadovoljno ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, Silvija Ćurić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here