Započeo DJEČJI TJEDAN – tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci

0
2513
Teta pričalica i djeca, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Dječji tjedan održava se u prvom punom tjednu u listopadu i po običaju traje sedam dana, a inicijator ove tradicionalne godišnje akcije i aktivnosti posvećene djeci jest Savez društava “Naša djeca” Hrvatske. Narodna knjižnica i čitaonica Tisno spomenutoj akciji također posvećuje punu pozornost.

Od 2. do 8. listopada posebno se sjetite da je djeci najvažnije pružiti ljubav što je i ovogodišnja misao vodilja Dječjeg tjedna. Stoga, kvalitetno provedite s njima vrijeme u igri, pjesmi, učenju i zabavi imajući na umu da smo kroz odgoj djece odgovorni i za društvo u kojem živimo jer će ta djeca jednog dana postati njegovi aktivni sudionici.

Dječji tjedan uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. U Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno posvećuju punu pozornost spomenutoj akciji brojnim aktivnostima.

Stoga, danas, 04. listopada od 18 sati na rasporedu je bogat program za najmlađe u prostorijama knjižnice. Planirana je tako bajkaonica, pregled kratkog filma na temu 12 molbi jednog psa, kao i likovna radionica. U četvrtak, 05. listopada od 18 sati djeca će pak u tišnjanskoj knjižnici moći uživati igrajući brojne društvene igre, dok je u petak, 06. listopada na rasporedu Knjižnica u vrtiću i vrtić u knjižnici od 10 sati.

Podsjetimo, pod motom “Ljubav djeci prije svega” Savez DND-u suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se tako skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna i ove godine su:
• usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu,
• organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu,
• pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece,
• poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, kao i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire,
• te da se dodatno u javnosti ističe i poruka, koja izražava glas djece: Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here