PRIZNANJE Betinski muzej je među deset najboljih u Europi

0
3575
Priznanje je u Skopju primila Mirela Bilić (Foto: Europska muzejska akademija/MBDB)

U Skopju se od 28. do 30. rujna održala ceremonija dodjele godišnjih nagrada Europske muzejske akademije, na kojoj je Muzej betinske drvene brodogradnje dobio priznanje kao finalist u kategoriji Micheletti Award.

Europska muzejska akademija neprofitna je institucija koja se bavi promicanjem muzeja i muzejske djelatnosti na internacionalnoj razini. Nagrade se dodjeljuju u 3 kategorije – EMA Prize, koju Akademija dodjeljuje samostalno za izvrsnost muzeološke prakse i projekte od europske važnosti. Dasa Award nagrada je koja se dodjeljuje muzejima na polju inovacija i tehnoloških unaprjeđenja u kombinaciji s edukativnim mogućnostima za posjetitelje, dok se Luigi Micheletti nagrada dodjeljuje muzejima koji se bave znanošću, tehnologijom i industrijom 20. stoljeća vođeni kreativnošću u prezentaciji svog sadržaja i interakciji s posjetiteljima.

Dobitnici nagrada i priznanja Europske muzejske akademije (Foto: EMA/MBDB)

– Posebno smo ponosni što je naš Muzej u vrhunskom društvu s 9 drugih muzeja na ovogodišnjoj ceremoniji osvojio priznanje kao finalist Europske muzejske akademije za 2017. godinu u kategoriji Micheletti Award – kažu iz betinskog muzeja.

Priznanje je uručeno Mireli Bilić koja je u Skopju predstavila betinski muzej prezentacijom naslova The making of wooden boat – keeping the knowledge. Njeni utisci iz Skopja su veoma pozitivni. Svi muzeji koji su aplicirali za nagrade su izuzetno uspješni u području kojim se bave, dolaze iz svih krajeva Europe i naći se među 10 najboljih je odličan rezultat. – Ovo priznanje služi nam na čast i kao poticaj za daljnje aktivnosti – poručuju iz Muzeja betinske drvene brodogradnje. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here