HAPPY END ‘Policajci legli’ na svoja mjesta u Kornatskoj i Put Slanice

0
2122
Put Slanice i Kornatskom opet se vozi polako (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Nagrada od 10.000 kuna koju je načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov preko Facebooka raspisao za informaciju o krađi dijelova ležećih policajaca ili uspornika prometa preplašila je lopove.

Priča o krađi ležećih policajaca ili uspornika u Kornatskoj i ulici Put Slanice u Murteru koja se dogodila tijekom noći na nedjelju u ponedjeljak je dobila sretan završetak – tijekom noći lopovi su vratili ukradene dijelove. Odlučnost načelnika koji je bio spreman dati čitavu mjesečnu plaću za informaciju (POVEZNICA) preplašila je lopove toliko da nisu dugo morali razmišljati. Istog dana kada je nagrada raspisana dijelovi uspornika su vraćeni na mjesta s kojih su ukradeni. Općinskim komunalcima preostalo ih je samo zavidati.

– Morao sam tako reagirati i hvala Bogu da je sve na kraju dobro završilo. Bio sam uistinu pogođen, jer radiš toliko, od jutra do sutra juriš na sve strane da bi nam svima bilo bolje, a onda netko namjerno uništava. Ne sudim nikome, jer svi smo mi bili mladi i nestašni, ali drago mi je da sam uspio te mladiće potaknuti na razmišljanje. Nadam se da su Put Slanice i Kornatska sada sigurni – zadovoljan je Turčinov.

Ponovno cijeli (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Ni njemu nisu dragi ležeći policajci.

– Nitko od nas nije svetac. Svi mi volimo brzo voziti i volimo svoje automobile i motore. Mene prvog živciraju, ali šta ćeš, kad su postavljeni tjeraju te da usporiš. Spasit će nekoga. Te dvije ulice su dosta napućene i tamo se stvarno dosta brzo vozi. Zato tamo i jesu montirani, kao jedan od učinkovitih oblika preventivnog djelovanja. Želimo sačuvati dječje živote. Apeliram na sumještane da budu oprezni u vožnji, da voze polako i tamo gdje nema ležećih policajaca – rekao nam je Turčinov.

U Općini Murter-Kornati ne dvoje što im je vrjednije, sigurnost djece ili amortizeri, pa načelnik Turčinov najavljuje postavljanje uspornika i na drugim mjestima gdje je uočeno opasno ponašanje vozača.

Uspornici će biti postavljeni i na drugim mjestima gdje se vozi brzo (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here