Trubadurska večer u Murteru

0
2823
Vedranko Šikić Balara (Foto: Rudinapress)

Murterini nastavljaju s programom u sklopu manifestacije Dani latinskog idra. Večeras je tako na rasporedu raznovrsna i interesantna večer za svakoga – Večer domaće riči, odnosno Trubadurski đir.

Da pojasnimo pobliže večerašnji događaj, obratili smo se inicijatoru istog Vedranku Šikiću Balari, koji je, kako nam kaže, u finalnim pripremama kako bi večer bila što uspješnija.

– Nedavno je u Šibeniku bila održana večer šibenskih trubadura koji su svoj koncert publici poklonili ispred crkve sv. Nikole, a ujedno taj isti koncert je sniman za završne scene dokumentarca Hrvatske televizije. Pošto je to bila uistinu večer za pamćenje, a kako smo mi u Murteru imali već tada skoro gotov plan i program manifestacija u sklopu Dana latinskog idra, došao sam na ideju da tu istu večer ponovimo i u Murteru na Večeri domaće riči. Krenuli smo u realizaciju svega što je bilo potrebno, i na zadovoljstvo svih mogu slobodno najaviti raznovrsnu i interesantnu večer koja je ispred nas – kaže nam Vedranko Šikić Balara.

Večeras će se tako u Murteru, točnije na Staroj pijaci sastati 14 trubadura Šibensko-kninske županije, točnije pjesnici koji sami uglazbljuju svoje stihove, i izvode vlastite skladbe pune iskrenih osjećaja i ljubavi prema svojem gradu, zavičaju, ženama.

Trubadurska večer u Murteru počinje u 20.30 sati na Staroj pijaci, a u slučaju lošeg vremena bit će održana u Kino dvorani Žut.

Vedranko Šikić BalaraIspod suhozida zaspa je moj dideTrubadur murterski koji je rasplakao cijelu televizijsku ekipu prilikom snimanja ove balade.

Posted by Etnoforenzičari on 29. svibnja 2017

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here