Kobna noć za motoriste u Tisnom i Murteru – dvojica teško ozlijeđena

0
3278
Hitna pomoć - ilustracija (Foto: H. Pavić/Rudinapress)

Noćas su u Tisnom i Murteru dva vrlo mlada vozača motocikla doživjela nesreću i oba su završila u bolnici. Nijemac (23) koji je pao sa Suzukija u Tisnom je teže ozlijeđen, dok su ozljede 20-godišnjaka koji se na Yamahi 250 bez kacige u Murteru zabio u betonski stup okarakterizirane kao teške i po život opasne.

Donosimo cjelovito policijsko izvješće o ove dvije nesreće:

Jučer, 25. rujna oko 22 sata se dogodila prometa nesreća u Tisnom u kojoj je 23-godišnji njemački državljanin, kao vozač motocikla, teže ozlijeđen i zbog ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Do prometne nesreće je došlo kada je 23-godišnji vozač pri upravljanju motociklom Suzuki Bandit-S, njemačkih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad vozilom i sletio izvan kolnika na zemljano-kamenu površinu.
O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv vozača će biti podnijeta prekršajna prijava, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Noćas, 26. rujna oko 00,05 sati u Murteru se dogodila prometna nesreća u kojoj je 20-godišnji vozač motocikla zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Do prometne nesreće je došlo kada se 20-godišnjak, pri upravljanju motociklom Yamaha 250, šibenskih registracijskih oznaka, bez zaštitne kacige na glavi i bez upisane u vozačku dozvolu  A2 kategorije, nije kretao isključivo kolnikom uslijed čega je sletio sa lijeve strane pored kolnika, gdje je prednjim lijevim dijelom motocikla udario u betonski stup ulaza u dvorište, a nakon čega je skupa sa motociklom pao na kolnik.
O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno općinsko državno odvjetništvo za mladež u Šibeniku, a protiv vozača će biti podnijet Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here