Europa povezuje građane, Dani tradicijske kulture i Dani Latinskog idra – za svakoga ponešto

0
2005
Ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Brojna događanja ovog su petka na rasporedu na našem području. Stoga donosimo kompletnu najavu za Tisno, Jezera i Murter. Provjerite što bi danas vrijedilo posjetiti.

U Tisnom je danas drugi dan petodnevnog programa događanja u sklopu projekta Europa povezuje građane. Petak je rezerviran za Panel diskusiju u prostorijama Općine Tisno s početkom u 14 sati, dok se u večernjim satima očekuje dobra zabava u Kino sali Tisno. Za dobar ‘štimung’ zaduženi su Teški osjećaji, a početak glazbene večeri je u 21 sat.

U Jezerima je na rasporedu manifestacija Dani tradicijske kulture, kojoj je cilj očuvanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine kroz razne zanimljive programe. Bogat program u Jezerima počinje danas u 19.30 sati, posjetom zavičajnoj izložbi u crkvi sv. Ivana Trogirskog, a pola sata nakon toga, točnije u 20 sati u Kulturno pastoralnom centru Bangelovica, Vedrana Milin Ćurin će predstaviti svoju knjigu ‘Žene u klapskom pjevanju’ i ‘Pjevanje na otoku Murteru’. Nakon toga, svoju knjigu ‘O Jezera misto ukraj mora’ predstavit će Nenad Milin. U programu sudjeluju ženska klapa Rećina Šibenik i djevojački pjevački trio KUD Koledišće Jezera.

KUD Koledišće, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U Murteru je pak danas s početkom u 20.30 sati na rasporedu predavanje Luke Mudronje dipl. ing. brod., na temu Regatna pravila i tehničke karakteristike tradicijskih brodova. Predavanje u sklopu manifestacije Dani Latinskog idra bit će održano u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here