Drugi rođendan ‘Spužvice’: Ostvaruje se misija unaprjeđenja kvalitete djetinjstva na našem području

0
804

Prije dvije godine u Tisnom na otoku Murteru s radom je počeo novi, suvremeni vrtić u koji je podsjetimo, uloženo 5,5 milijuna kuna. Vrijedna investicija tako nedugo nakon nove pedagoške godine, upravo ovih dana slavi svoj već 2. rođendan.

Na otoku Murteru roditelji su do prije dvije godine na raspolaganju imali samo program poludnevnog boravka za djecu iznad tri godine starosti, u prostorijama prilagođenima njihovim potrebama. No otkad je otok dobio napokon prvi pravi vrtić pripisana mu je iznimna važnost budući da osigurava boravak i smještaj šezdesetak djece iz Tisnog, Jezera, Betine i Murtera što u jasličkoj, poludnevnoj ili cjelodnevnoj skupini.

Ravnateljica vrtića Kornelija Barešić u današnjem razgovoru za portal Rudinapress iskazuje veliku zahvalnost prema djeci, roditeljima, suradnicima i prijateljima ističući kako je svatko od njih utkao kapi dobrote i ljubavi u slap Spužvice, te kako je pred njima još mnogo veselih i uspješnih rođendana.

– Za neko, nazovimo to tako uhodavanje potrebno je i vremena. U našem novom objektu, evo smo već dvije godine, i mogu reći da smo iznimno zadovoljni. Bilo je tu nekih sitnih neplaniranih ‘iznenađenja’, no kockice su se brzo posložile. Ovaj vrtić sasvim sigurno zadovoljava potrebe kako djece tako i roditelja i mislim da više od ovoga ne treba – kaže nam Kornelija Barešić, ravnateljica vrtića.

Kornelija Barešić, ravnateljica Dječjeg vrtića Spužvica (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Igrom, učenjem, plesom, pjesmom i sličnim edukativno-zabavnim programima mališani tišnjanskog vrtića Spužvica uz pomoć svojih pet odgojiteljica predstavljaju tu ustanovu u najboljem svijetlu. Na veliko se, stoga zadovoljstvo roditelja mališana otoka Murtera, ostvaruje misija unaprjeđenja kvalitete djetinjstva na našem području.

Domaćice u Dječjem vrtiću Spužvica (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Željka Erak, odgojiteljica u poludnevnoj skupini (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here