Murterini i Jezerani slave Malu Gospu – provjerite večerašnji raspored događanja

0
2748
Veslačka regata (Foto: Igor Turčinov)

Mala Gospa slavi se već tradicionalno u Murteru i Jezerima. Donosimo program koji su povodom spomenutog blagdana pripremili ovdašnji organizatori.

Osim jutarnjih, malih, ali i velikih svečanih misa na otoku Murteru, mještani, posjetitelji i gosti Murtera i Jezera pak mogu planirati i večerašnje slavlje. Posljednjih trinaestak godina ‘Mala Gospe’ u Murteru označava početak ‘Mjeseca latinskog idra’. Stoga, ove godine spomenuti blagdan uvod je u 20. dane latinskog idra. Poslijepodne u Murteru zasigurno će vrvjeti svijetom. Naime, u 17 sati kreće mala, dječja veslačka regata, u 17.30 ženska, dok u 18.30 kreće muška veslačka regata. Sve to vrijeme veslače, ali i njihove goste promenadnim nastupom zabavljat će klapa Ultima. Poslije svega, posjetitelji kao i sudionici spomenutih regati moći će uživati na trgu Rudina u Murteru uz zabavni program klape Babalubam. Glazbena večer započinje u 20.30 sati, najavljuju organizatori.

Jezerani kao i njihovi gosti također slave Malu Gospu. Osim crkvenog slavlja, ovdašnji organizatori spremaju i glazbeno-zabavnu večer na Trgu Jezerana. Naime, od 21 sat očekuje se druženje uz nastup KUD-a Koledišće i koncert klape Barone u Jezerima.

Klapa Barone, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here