NAJAVA Subota je, gdje večeras poći?

0
891
Smotra klapa u Murteru (Foto: TZ Murter-Kornati)

Organizatori u Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru najavljuju večerašnje manifestacije, a portal Rudinapress donosi vam detaljan raspored sa satnicama. Provjerite gdje poći ove subote.

U Tisnom, u organizaciji ovdašnje turističke zajednice na rasporedu je koncert klape Mirakul. Koncert počinje u 21 sat na trgu Rudina, no kako kažu organizatori, u slučaju loših vremenskih uvjeta bit će primorani otkazati isti. Kako pak javlja Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, organizator ranije planirane večerašnje manifestacije u Baganelovici u Jezerima, Tragovima Liburna, zbog tehničkih nemogućnosti i vremenskih neprilika nažalost ista neće biti održana u predviđenom terminu. Cjelokupan projekt stoga, organizatori odgađaju do sljedećeg ljeta te govore kako će ga još dodatno razviti i obogatiti sadržajima temeljenim na jedinstvenoj priči o ovom antičkom plemenu.

U Jezerima se nastavlja noćni malonogometni turnir, nakon sinoćnjih odigranih polufinalnih susreta. Kao pobjednici izašli su MNK Murter i MNK Jezera koji će u finalu odigrati otočki derbi. Danas je naime na rasporedu završnica turnira, a program počinje u 20 sati kada će biti odigrana revijalna utakmica. U 21 sat za treće mjesto borit će se Primošten i West Ham, a u 22 sata očekuje se veliko finale u kojem će zaigrati stari znanci Jezera i Murter.

U Informacijskom centru NP Kornati i PP Vransko jezero u Betini danas je na rasporedu Plavo – zelena subota. Djeca, sudionici, na današnjoj će edukativno-kreativnoj radionici imati prilike naučiti i upoznati se s pticama koje stanuju u PP Vransko jezero, kao i s njihovom zaštitom. Materijali za spomenutu radionicu su osigurani od strane organizatora, a početak je u 18 sati.

Murter već od jutros nastavlja s drugim danom Festivala Hrvatskog otočnog proizvoda prilikom kojeg su posjetitelji kao i sudionici istog imali prilike razgledati Murter, antički grad Colentum, brdo Raduč, Zavičajnu zbirku Marka Mudronje Repca, dok se u večernjim satima očekuje Smotra klapa – Pod latinskim idrum. Za večeras najavljena smotra zbog nepovoljnih vremenskih prilika održat će se u crkvi Sv. Mihovila u Murteru s početkom u 20.30 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here