5. Festival HOP-a u Murteru: Stižu otočni proizvođači iz županije, ali i iz cijele Hrvatske

0
1903
Arhivska fotografija, ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

S prvim danom rujna počinje Festival Hrvatskog otočnog proizvoda u Murteru, u trajanju od dva dana, tijekom kojih će posjetitelji moći degustirati i kupovati izložene proizvode, ali i sudjelovati u programima Festivala.

U organizaciji Šibensko-kninske županije i Općine Murter-Kornati 1. i 2. rujna u Murteru će se naime, održati 5. Festival Hrvatskog otočnog proizvoda, kojemu je cilj poticati razvoj otočne proizvodnje, očuvati tradiciju i autohtonost te brendirati proizvode s oznakom Hrvatski otočni proizvod (HOP).

Festival je inače izložbeno-prodajnog, ali i poučnog karaktera, a svoje proizvode i proizvodne linije s oznakom kvalitete HOP predstavit će proizvođači s otoka Šibensko-kninske županije, ali i drugih županija u Hrvatskoj.

Za sve izlagače nastup na festivalu je besplatan. Festival započinje danas, u večernjim satima, točnije u 18 sati, plovidbom tradicionalnih drvenih brodova na „latinsko idro“. Svoje radove predstavit će i dvije murterske dječje radionice, a posjetitelji će također moći uživati u obilasku Murtera turističkim vlakićem, „snorkelingom“ nad potopljenim antičkim gradom Colentumom te u obilasku tunela u starom vojnom kompleksu na brdu Raduč. U sklopu festivala bit će također održan i prigodni kulturno-zabavni program u kojem će sudjelovati klapa „Mela“ iz Murtera i KUD „Zora“ iz Betine, a festival će zatvoriti smotra klapa pod nazivom „Pod latinskin idrun“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here