DECENTRALIZACIJA Fešta Zapadne Gomilice centar Tisnog preselila na Široko

1
4033
Fešta Zapadne Gomilice (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Dugo najavljivana i očekivana najveća među svim feštama koje organiziraju tišnjanske četvrti – Fešta Zapadne Gomilice – premjestila je sinoć centar Tisnoga s Rudine na kopno – skoro sto metara zapadnije od Tišnjanskoga mosta.

U Tisnom se dugo priča o potrebi decentralizacije, smanjivanja utjecaja centra Tisnog na događaje u četvrtima i spuštanja nadležnosti državnih, županijskih i općinskih vlasti na razinu mjesnih odbora i niže. A Gomilica je sinoć pokazala da je decentralizacija moguća i da centar Tisnog ne mora biti točno na mostu. I preselila ga je sto metara zapadnije, na Široko. Barem jednu noć.

Hrvoje Čorkalo Hrčo, šef Zapadne Gomilice (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Okupili smo se ovdje u pogledu poboljšanja svega – sažeo je svu političku filozofiju i program pokreta ‘Gomilica West is the best’ Hrvoje Čorkalo Hrčo, glavni organizator i ove druge po redu tradicionalne Fešte Zapadne Gomilice.

Duh gomiličarskog zajedništva pokazao se sinoć ne samo brojnošću domaćih i njihovih gostiju, nego i time da se zapravo radi o susjedskoj fešti u kojoj su svaki na sebe preuzeli dio poslova. Sinoć su ispečene bezbrojne srdele, mirisali su kolači na sve strane koje su ispekle Gomiličarke kao prave domaćice, točila se piva, vino, rakija, sokovi, gledalo se da nikome ništa ne nedostaje. Kako bi sve bilo na nivou, iz Australije je došao glavni kuhar Klaudio Lampalov, a iz Švicarske njegov pomagač Petar Andrijević (Pere Barbača).   U glazbenom dijelu programa organizatori su angažirali najveću živuću i svirajuću tišnjansku rock atrakciju, Teške osjećaje. Ovo je bio njihov prvi nastup na Širokom i jedinstvena prilika vokalu Željku Marači da pjeva ispred kuće, a da se susjedi ne smiju buniti.
Guido Frkić – šef srdela (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Najodgovornije mjesto uz gradilje i ovaj put je zauzeo Guido Frkić. A Bumbar je opet ostao doma. Iako ribu ovdje baš i ne love, Zapadna Gomilica je ponudila pečene srdele u rangu onih što ih nude najbolje ribarske fešte. U neograničenim količinama. I mukti. Reklo bi se – neponovljivo. Ali nije. U pogledu poboljšanja svega Hrčo najavljuje Feštu Zapadne Gomilice i za dogodine.

Kako je to izgledalo, pogledajte na fotografijama: 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here