FOTO Fešta na Ratu nakon dvije sezone ustala kao Feniks iz pepela

0
2943
Fešta na Ratu u Tisnom (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

7. po redu Feštu na Ratu i više nego uspješnu organizirale su mlade ratarske snage, točnije Ratari i Ratarke kao i prijatelji Rata, pod pokroviteljstvom ovdašnje turističke zajednice. Na feštu za sve generacije odazvao se veliki broj gostiju, a veseloj i šarolikoj publici ponuđen je zabavni, glazbeni i rekreativni program, ali i neizostavni gastro stolovi s ‘ićem i pićem’.

Dobrog raspoloženja nije nedostajalo sinoć u Tisnom, točnije na Ratu. Meštri od gradela srdele su pretvarali u božansku hranu, čiji su mirisi mamili posjetitelje prema stolovima sa spizom, bez neke ‘tlake i gnjavaže’. Večer je donijela šušur kako na rivi tako i u parku na Ratu, gdje se osjetila i prilična živost. Netko je rekao da je ranijih godina znalo biti znatno više ljudi, ali ovoliko koliko je bilo ove godine čini nam se sasvim dovoljno, a sve preko toga izgledalo bi kao prevelika gužva.

– Ovo je fešta dobre hrane, pića i veselih nota. S rive smo čuli pjesmu, a i do nas je došao primamljivi miris hrane, te smo ponukani znatiželjom instinktivno krenuli za time, što nas je dovelo na lijepo organiziranu feštu. Zanimljivo je gledati sve te ljude koji uglas pjevaju toliki broj pjesama, i svi znaju sve riječi? Kod nas se samo tako himne pjevaju! – ushićeno nam je kazala grupa Danaca koji su u Tisnom na ljetovanju.

Kako ne bi prekinuli tradiciju, mlade snage s Rata, organizirale su 7. po redu Ratarsku feštu. Bilo je tu obilje srdela, koje su na gradelama pekli majstori od istih Pave Crvelin, Martin Henjak i Ankica Stametović.

Meštri od gradela – Pave Crvelin, Ankica Stametović i Martin Henjak (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Četiri kašete srdela otišlo je ove večeri, što je uistinu zadovoljavajuće. Ljudi su bili oduševljeni, neki su dolazili i u par navrata, dok su drugi pak večeras po prvi puta probali srdele koje su im se iznimno svidjele – kaže nam Pave Crvelin.

Osim srdela, na Ratu su sinoć posjetitelji mogli guštati u kolačima i pokojoj čašici, a svi su se dobro zabavljali uz ‘Trio Slavuje’. No, vrijedno je kazati kako ni djeca nisu ostala zakinuta. Oni su pak igrali igre na rivi za koje su oni najbolji dobili i nagrade, poklon pakete koje su pripremili organizatori. Na kraju svečanosti Slavuji su otpratili veselo društvo pjesmom Laku noć svirači, dok su Ratari potom upalili koleda na Malom portu za potpuni doživljaj.

Dijelić atmosfere Ratarske fešte pogledajte u fotogaleriji: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here