FOTO 21. Igre na korentu: Tisno (Kopno) – Jezera (Otok) 20:15

0
3679
Igre na korentu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Čitava dva desetljeća na Igrama na korentu snage i vještine u zabavnim sportovima na moru odmjeravale su ekipe tišnjanskog Otoka i Kopna, a sinoć su prvi put u povijesti ovdje nastupili Jezerani.

Nadmetanje Tisnog i Jezera na ovogodišnjim 21. Igrama na korentu završilo je 20:15, što bi se moglo protumačiti kao pobjeda Kopna. Mladići i djevojke natjecali su se u sedam zabavno-sportskih disciplina vezanih uz more, osmišljenih po uzoru na nekadašnji show Jadranski susreti. Skačući u more pucali su balone, verali se po konopu nad tjesnacem, hrvali se na gredi iznad mora, u ‘Tišnjanskoj alci’ ostima su iz kaića gađali na konopima ovješene ribe, kantama i morem punili bačve, veslali u kajacima te se takmičili u plivanju, sa zastavicom kao ‘štafetom’.

Veslanje u kajacima (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Napeto je bilo do samoga kraja. Tišnjani su pobijedili u prve tri discipline, Jezerani u druge tri, tako da je sve do okončanja plivačke štafete rezultat bio neizvjesan.
– Drago mi je da smo na ovoj manifestaciji ugostili naše susjede i prijatelje Jezerane. Da, mi smo bili na domaćem terenu, ali imali smo nasuprot sebe više nego dostojne protivnike. Sve su to mladi ljudi od mora, u dobroj formi i, što je najvažnije, vrlo motivirani. Bila je čast pobijediti ih u ovakvom lijepom nadmetanju, rekao nam je nakon proglašenja pobjede Pavao Torić, kapetan ekipe Tisnog.
Ribar Ivica Mić, poznatiji kao Gospodar galebova, sponzorirao je zubaca za kojeg su se borili gledatelji (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
– Već s Murterinima sudjelujemo u sličnim Igrama donje polivere i drago nam je što smo sada dobili poziv od Turističke zajednice Tisno da uveličamo i ovdašnje Igre na korentu. Slično je, ali ipak drugačije od Igara donje polivere, koje su više tematski vezane za ribarstvo. Rado smo se odazvali i veseli nas topao prijem. Jako nam se svidjelo i, za prvi put na tišnjanskom mostu, nismo bili loši. Nadamo se pozivu za sljedeće, 22. Igre na korentu. Naravno, i pobjedi – rekao nam je Nikša Pirjak, kapetan jezerske ekipe.
Zubaca je osvojio dječak Maks iz Zagreba (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Osim želje organizatora da kroz zabavu i sport poveže mladost dvaju otočnih mjesta, razlog uključivanja Jezerana u Igre na korentu je i to što je u Tisnom bio veliki problem okupiti dvije motivirane ekipe. Rivalstvo tišnjanskog otoka i kopna odavna je iščezlo, no ono između dva susjedna i prijateljska mjesta, pokazala je sinoćnja napeta utakmica, još uvijek je živo. I veselo.
Evo i nekoliko fotografija s Igara na korentu i koncerta Feniksa na Rudini:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here