Chordes trio razgalio srca publike u Baganelovici

0
2457
Chordes trio u Baganelovici (Foto: Rudinapress/FB Baganelovica)

Sinoć je u sklopu kulturnog, ljetnog programa Turističke zajednice Jezera, a u suradnji s Narodnom knjižicom i čitaonicom Tisno, u Baganelovici održan lijep i uhu ugodan koncert vrsnih hrvatskih glazbenika – Chordes tria.

Chordes trio u sastavu Nine Kobler – sopran i gitara, Krešimira Marmilića – violina i Biserke Krčelić – harfa, svojim je bogatim repertoarom razgalio srca publike, a dokaz tome su i tri bisa na koje su se osvajači mnogih domaćih i međunarodnih nagrada vraćali. Osim što su u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica izveli klasičan repertoar poput engleskih tradicijskih – Scarborough Fair, Vivaldijeve – Aria del Vagante kao i F. Schubertove – Ständchen, ali i brojnih drugih, veliku pažnju posvetili su i izvedbi skladbi hrvatskih skladatelja.

Chordes trio u Baganelovici (Foto: Rudinapress/FB Baganelovica)

Vrijedno je kazati kako je upravo i sinoćnjim koncertom Chordes tria završila i koloristična izložba odabranih radova Vaska Lipovca čiji je postav mjesec dana bio jedna od najvećih kulturnih manifestacija godine na našem području. Postav izložbe pun entuzijazma savršeno su ispratili Nina, Krešimir i Biserka.

Chordes trio u Baganelovici (Foto: Rudinapress/FB Baganelovica)

Dodajmo, danas, 17. kolovoza Kulturno pastoralni centar Baganelovica bit će zatvoren zbog izmjena postava dviju izložbi, a već sutra 18. kolovoza organizatori najavljuju novu izložbu u spomenutom prostoru.

Izložba mladih autora otoka Murtera – Ane Troskot, Josipa Jurage i Jelene Ćurić bit će otvorena 18. kolovoza s početkom u 20 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here