Tisno i Betina posvećuju se najmlađima, u Pirovcu i Jezerima koncerti, a u Murteru velika fešta

0
3492
Murter, ilustracija, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress)

Sredina tjedna donosi brojne kulturne, edukativne ali i zabavne manifestacije na našem području. Provjerite gdje večeras poći.

U Pirovcu svi već željno očekuju koncert šibenskog tenora Marka Škugora i Puhačkog orkestra Pirovac. Upravo taj koncert planiran je za večeras u centru mjesta s početkom u 21 sat.

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno za večeras je pak pripremila još jednu od mnogih Bajkaonica. Djeca će večeras moći uživati u pričama u atriju palače Katunarić s početkom u 20.30 sati.

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno kao i Turističke zajednice Jezera, večeras će u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica biti održan Chordes Trio koncert. Zvuci harfe, violine, gitare i soprana zagrijat će srca publike. Koncert počinje u 21 sat.

Turistička zajednica Betina večer posvećuje najmlađima. Naime, na betinskom Trgu na moru večeras je na rasporedu dječja predstava naziva Festival životinjskog carstva. Početak predstave je u 20.30 sati. Muzej betinske drvene brodogradnje večeras pak, treći dan manifestacije Dani male drvene brodogradnje donosi promociju knjige Jurice Gašpara naziva Legende svjetla. Promocija u Muzeju bit će održana s početkom u 21.30 sati.

Blagdan sv. Roka u Murteru zavjetni je dan, kada se u mjestu upriliči tradicionalna procesija i hodočasti se na brdo ka crkvici ovoga sveca. Murter za večeras sprema i veliku feštu za svoje mještane i goste. Fešta što je priređuju Općina Murter-Kornati i Turistička zajednica Općine Murter-Kornati počinje nakon procesije i mise koja će se u crkvici sv. Roka održati u 19 sati. Stoga od 20 sati u Starom selu nastupa klapa Levera, u 21 sat je na Trgu Rudina klapa Mirakul, dok je od 22 sata planiran koncert Ivana Zaka, ali i neizbježan vatromet.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here