Krvavi pir lovačkih pasa na Dunaju – poklane ovce Nikice Reškova

0
3034
Jedna od zaklanih ovaca (Foto: LD Kamenjarka Tisno)

Čopor lovačkih pasa noćas je zaklao tri i teško ranio još četiri ovce na farmi Nikice Reškova na Dunaju, u polju na Između Ivinja i Tribunja.

– Kao i svakog jutra oko 7.15 sati došao sam nahraniti i napojiti životinje, a zatekao sam komešanje, prestrašeno blejanje i trk ovaca unutar ograđenog prostora farme. Među ovcama sam ugledao dva velika bijela istarska goniča. Posvida krv. Pokušao sam ih otjerati vikom, ali prestali su goniti ovce tek kad sam ih počeo tuči kamenjem – ispričao nam je Reškov.

Psi su pobjegli, a iza njih su ostale zaklane i ranje ovce. Pozvani su lovci i policija, te je napravljen očevid.

Ranjene ovce na Dunaju (Foto: LD Kamenjarka Tisno)

– Ovo nije prvi put da psi krivolovaca rade štetu na stoci i na divljači u našem lovištu. Sigurni smo da tu nisu bili psi članova Lovačkog društva Kamenjarka iz Tisnog. Šteta što je Nikica instiktivno spašavajući ovce potjerao pse, jer da ih je zatvorio sad bi već znali tko je odgovoran za ovaj krvavi pir – rekao nam je lovočuvar Neven Krnić.

Policija je napravila fotodokumentaciju i uzela izjave od vlasnika farme i lovočuvara. Slijedi istraga. Sumnja se na pse lovaca iz susjednog lovišta, koji nerjetko upadaju na područja susjeda i pustoše divljač. Nikica Reškov se od ovakvih upada pokušao zaštiti tako što je na farmi držao psa. No, krivolovcima su smetali. Nakon što su mu ubili dva psa, Reškov je odustao od njihova držanja.

I nju će sustići smrt (Foto: Rudinapress/LD Kamenjarka)

– Puštanje pasa u lovište po noći najstrože je zabranjeno, no već smo imali pritužbe građana da krivolovci puštaju mlade pse i tako ih vježbaju za lov. Očito su ova dva goniča zalutala – kaže lovočuvar Krnić.

Šteta je procijenjena na oko 500 eura, no Reškovu je žao životinja, a što je najgore, noćašnji događaj ulijeva nesigurnost i strah. I lovci i vlasnik stradalih životinja nadaju se da će policija čim prije pronaći (ne)odgovorne krivolovce i da će se mir vratiti na Dunaj. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here