NAJAVA Brojne kulturno-zabavne manifestacije večeras od Pirovca do Murtera

0
2004
Murter, ilustracija (Foto: Igor Turčinov Stijić)

Petak je dan za opuštanje i guštanje. Stoga večeras imate mogućnost uistinu izabrati gdje poći. Pirovac, Tisno, Jezera, Betina i Murter spremaju brojne, zanimljive kulturno-zabavne manifestacije. Provjerite raspored.

U Pirovcu na tamošnjoj Rudini očekuje vas klapska večer, točnije ljetna manifestacija naziva Susret klapa u organizaciji šibenskog novinara Ive Mikuličina. Mikuličin je poznat i po tome što je rado prihvaćao ponude za vođenje klapa u dalmatinskim gradićima i malim mjestima, te tako, kako kaže, “širio klapsku kartu Dalmacije na nova uporišta i utvrde”. Nije mali broj etabliranih klapa, koje je on praktički utemeljio i vodio, a koje su stigle do festivalskih nagrada, priznanja i finala, a u Pirovcu će od brojnih, divne glazbene minute publici pokloniti pet klapa, a pjesme će čitati i Šime Vukman. Voditelj Susreta klapa u Pirovcu je Nikola Urukalo, a početak glazbene večeri je u 21 sat.

U Tisnom je večeras na rasporedu večer za najmlađe u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno i Udruge Argonauta iz Murtera. Još jedna edukativna radionica bit će večeras održana u atriju palače Katunarić s početkom u 20 sati. Tema večerašnje radionice su morski psi, a sav materijal za istu je osiguran od strane organizatora.

U Jezerima, zna se, večeras je na rasporedu ljetna manifestacija u organizaciji TZ Jezera, Petkom po jezerski. Svoj koncert publici će podariti klapa Sebenico. Marijan Milošević, Branimir Bubica, Toni Dukić, Bruno Korunić, Krešimir Batinica, Ivica Vlaić i Marko Grubišić Jezerane i njihove goste svojim će ‘muški zvukom’ privući da i dalje prate njihov rad. Početak večeri u Jezerima je u 21.30 sati.

Betina, točnije TZ Betina večeras organizira Večer poezije. Uz Dinka Škevina nastupit će i zbor sv. Roko, te će posjetitelji ove kulturne manifestacije uživati zasigurno kako u čitanim pjesmama tako i u onim pjevnim. Početak je u 21 sat kod crkve sv. Frane u Betini.

U Murteru, u atriju školske dvorane s početkom u 21 sat bit će održana predstava pod nazivom Martin, Gradskog kazališta Virovitica. A za zabavno-glazbeni program pobrinut će se Trio Bagatin koji će rasplesati posjetitelje Corretto bar-a i B059. Trio Bagatin u organizaciji je TZ Murter-Kornati u suradnji sa spomenutim kafićima, a u sklopu ljetnih manifestacija Mali koncerti petkom u Murteru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here