Tisno: Otvorena izložba fotografija polaznika fotoradionice ‘Svijet u bojama’

0
2210
Izložba fotografija polaznika fotoradionice 'Svijet u bojama' (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U Tisnom se od 3. do 7. kolovoza održala fotoradionica naziva ‘Svijet u bojama’ u organizaciji tamošnje Narodne knjižnice i čitaonice, a pod vodstvom diplomirane novinarke Sanje Grgić Ćurić i rukovoditelja Nikole Ćurića. Sinoć je u atriju palače Katunarić svečano otvorena izložba fotografija polaznika spomenute radionice.

Radovi začudnih motiva i kompozicija, boja, igre svjetla i sjene, osobnih perspektiva otkrili su velik potencijal polaznika ovogodišnje fotoradionice u Tisnom, među kojima najmlađa ljubiteljica fotografije ima samo deset godina.

Na fotoradionicu u Tisno odazvalo se desetak polaznika koji su u par dana naučili svoje prve korake fotografiranja. Nakon prvog dana i odrađenog teorijskog dijela, krenuli su na teren u pravu foto avanturu. Sinoć je tako svečano otvorena izložba fotografija polaznika spomenute radionice. U atriju palače Katunarić izložbu je otvorila ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, Silvija Ćurić, a brojnim posjetiteljima obratili su se i Sanja Grgić Ćurić i Nikola Ćurić.

Polaznici fotoradionice s voditeljima i ravnateljicom knjižnice (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Zahvalivši sudionicima, ravnateljica tišnjanske knjižnice naglasila je kako je fotoradionica, uz stečena znanja, pružila posve novo iskustvo, lijepo druženje i otvorila prostor za sudjelovanje u budućim projektima.

Sanja Grgić Ćurić polaznicima je pak čestitala i podijelila im priznanja, a potom je nastavljeno zajedničko druženje i razgledanje motiva na fotografijama.

– Temeljni cilj radionice je ljude upućivati na lijepo, pokrenuti kod njih kotač traganja za lijepim, za pozitivnim, i neobičnim – rekla je Sanja Grgić Ćurić.

Dodatnu čar fotografijama koje su bile izložene u atriju palače Katunarić dali su i violončelisti Viktor Hodak i Eva Olivari, odsviravši predivne kompozicije koje su raznježile prisutne. Vrijedno je dodati kako su i Viktor i Eva također bili i polaznici fotoradionice ‘Svijet u bojama’.

Viktor Hodak (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Fotografije koje prikazuju ljepote Tisnog bit će izložene u prostorijama tišnjanske knjižnice, ali i u atriju palače Katunarić za sve one koji nisu uspjeli doći na sam dan otvorenja izložbe.

U fotogaleriji donosimo dio atmosfere sa sinoćnjeg otvorenja izložbe u Tisnom: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here