Pojačani The Strings u Tisnom – donijeli ‘malo bola i rock and rolla’

0
3497
The Strings na tišnjanskoj Rudini (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Šibenčani Miro Odak i Krešimir Šakić na gitari i basu već dva desetljaća svako ljeto bar jednom nastupaju u Tisnom. Kad je s njima i bubnjar Neven Računica zovu se The Strings, a kad im se pridruže još i pjevačica i saksofonist, to je onda senzacija –  ‘Malo bola i rock and rolla na Rudini’.

Otkrivamo što se dogodilo: Lidija Graovac, umjetničkog imena Lily Gee, ima iza sebe petnaestogodišnju karijeru pjevačice Soul fingersa. Nakon razlaza s poznatim hrvatski soul i funk sastavom mislila je da je s njenom glazbenom karijerom završeno. No, nakon godinu dana pauze, radeći u zagrebačkom Suvagu s djecom s govornim poteškoćama srela je Mira Odaka, frontmena The Stringsa i tetu u zagrebačkim gradskim vrtićima. Sada je dio stalnog postava benda. 

– Pridružila sam se prije pola godine i mogu reći da nam je izvrsno. Miro mi je već naspisao i nekoliko pjesama, tako da sam zahvaljujući njemu pokrenula i solo karijeru kao Liliy Gee – otkrila nam je Lidija na Rudini.

Ovo im je bio prvi zajednički nastup u Tisnom.

– Svirali smo već u Murteru, Zadru, Šibeniku, Zablaću, Zagrebu… Dečki su izvrsni i u bendu vlada neka dobra kemija. Imamo pred sobom još dobar dio glazbenog ljeta i koliko god nekad zna biti naporno svaki je nastup za nas uvijek izniman doživljaj i dobra zabava – kaže Lilly Gee.

Lilly Gee i Miro Odak

U njihovim glazbenim lutanjima po otoku pridružio im se i saksofonist, Nijemac kojeg zovu Folke. The Strings ne znaju kako se točno zove, ali znaju da dobro svira i da tu negdje ima kuću. S njima nastupa gotovo svaki put kad imaju koncert u Tisnom, Murteru, Pirovcu i okolici.

Tko nije bio sinoć na tišnjanskoj Rudini imat će priliku vrlo skoro nadoknaditi propušteno: The Strings nastupaju 11. kolovoza u Šibeniku na Trgu CHBG (castello, henriks, bono, giro)., 13. kolovoza u Salima na Dugom otoku, 16. kolovoza u Murteru (Reful), 18. kolovoza u Pirovcu, 6. rujna u Betini na Trgu na moru i još gdje god ih u međuvremenu pozovu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here