Obilježen Dan pobjede – Tišnjani nikad neće zaboraviti svoje heroje

0
3132
Polaganje vijenaca i paljenje svijeća pod središnjim križem kod crkve sv. Duha (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pod spomen-križem za pale hrvatske branitelje te misom za domovinu u Tisnom je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnica VRO Oluja.

Pod smomen-križem u čijem podnožju su uklesana imena palih hrvatskih branitelja iz Tisnog Josipa Dragičevića, Jakova Crvelina i Mile Marače vijence su polagali predstavnici Općine Tisno, udruga hrvatskih branitelja te političkih stranaka. Odavanje počasti uveličali su svojim nastupom članovi Puhačkog orkestra KUD-a Hartić i pjevači zbora crkve sv. Duha.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Sjećanja nas sudionika Domovinskog rata nisu izblijedila. I nikad izbijediti neće. S ponosom se sjećamo tih slavnih dana. S ponosom se sjećamo i naših poginulih suboraca i osjećamo zahvalnost prema onome što su svojom žrtvom učinili za sve nas – rekao je u prigodnom obraćanju skupu predstavnik ovdašnjih branitelja Slavko Marov.

Slavko Marov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Marov i nekolicina njegovih suboraca danas su sudjelovali u središnjoj proslavi Dana pobjede u Kninu, te su na povratku u Đevrskama, u podrumu bivše ambulante, zapalili svijeće na mjestu gdje je u veljači 1993. godine mučki ubijen Jakov Crvelin.

U podrumu ove zgrade život je izgubio Jakov Crvelin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ovo je dan kada se mi branitelji međusobno nalazimo i družimo, kada oživljavamo sjećanja na te ponosne dane, čiji su sastavni dio i naši poginuli suborci. Tijela mnogih nikada nisu pronađena, niti su krivci ikada odgovarali. Mjesta njihova stradanja pohodimo u nadi da će pravda jednog dana biti zadovoljena – rekao nam je Marov.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here