NAJAVA Otok Murter i Pirovac slave pobjedu – gdje večeras poći?

0
3067
Dan pobjede, vatromet (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Danas se u Republici Hrvatskoj obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja. Na otoku Murteru i u Općini Pirovac već jučer je započelo obilježavanje ovog, za Republiku Hrvatsku velikog datuma, a danas se nastavlja. Donosimo pregled večerašnjih događanja u Pirovcu, Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru. Provjerite gdje poći večeras, 5. kolovoza.

Pirovac je već jučer započeo s obilježavanjem ovog velikog datuma, te su tako Pirovčani na groblju sv. Ante već u jutarnjim satima položili vijence i zapalili svijeće za žrtve Domovinskog rata, dok je u večernjim satima nastavljen program koncertom Puhačkog orkestra Pirovac na terasi restorana ‘Malo misto’. Današnji program započeo je budnicom Puhačkog orkestra u 8 sati, dok se program nastavlja i navečer od 22 sata. Za zabavno-glazbeni dio programa u Pirovcu pobrinut će se bend Dalmatino na Trgu Domovinskog rata. U ponoć je previđen vatromet.

Tisno, Tišnjani i njihovi gosti već su jučer počeli također s obilježavanjem Dana pobjede velikim koncertom Kulturno umjetničkog društva Hartić iz Tisnog. Danas pak, u prijepodnevnim satima, točnije u 10.30 sati promenadu po Trgu Rudina učinit će Neno i Valerio. Polaganje vijenaca za branitelje kod spomen križa kod crkve sv. Duha predviđeno je za 19.15 sati, dok će u 19.30 sati biti održana misa za domovinu u crkvi sv. Duha. Na Trgu Rudina s početkom u 21.30 sati koncert će održati Ljubavnici bend.

Jezera i Jezerani također slave pobjedu, prigodnim programom na tamošnjem trgu s početkom u 21.30 sati, dok program u Betini započinje u 21 sat proslavom na Trgu na moru. Murterini i njihovi gosti večeras će pak feštati na dvije lokacije. Na Trgu Rudina bit će održana fešta za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a atmosferu će dizati grupa Amigos. Početak je u 20.30 sati, dok s početkom u 22 sata u ulicu Butina dolazi Dj Bake Junior feat Boris Plazibat na saksofonu. Očekuje nas još jedna murterska špica uz zanimljivu kombinaciju glazbe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here