Još jedan mrtav i pet ozlijeđenih u nesreći kod Vodica – poduzmite nešto!

0
3705
Sinoćnja prometna nesreća kod Vodica (Foto: Čitatelj ŠibenikIna)

U još jednoj u nizu prometnih nesreća na vodičkoj obilaznici sinoć u 18.33 sati je  poginula jedna, a ozlijeđeno je pet osoba. Sudarila su se dva Mercedesa, na zapadnom križanju s cestom za Vodice. Zatvaranje i popravak ceste već je tražio načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, a sad priopćenjem za medije pokušava nešto učiniti i SDP iz Pirovca.

Od otvorenja zaobilaznice u Vodicama do danas dogodio se niz prometnih nesreća u kojima je stradao velik broj ljudi. Koliko god lokalne vlasti govorile da prometnica ima sve uredne papire i tehničke preglede, nešto zaista nije u redu sa cestom. Možda je zbog nizbrdice pred križanje i semafor, možda treba postaviti ograde na uzvišenjima? Možda je skup nekoliko grešaka, ne znam, nisam cestovni stručnjak. Da nešto nije u redu je očito i ne treba dokazivati. Zašto nema toliko nesreća ne nekom drugom dijelu Jadranske magistrale?, pita se Igor Meić, predsjednik SDP-a Pirovac.

Foto: Infovodice

– Svatko normalan u ovakvoj situaciji napravio bi sve u svojoj moći da spriječi daljnje nesreće i žrtve. Pa makar to značilo i priznavanje pogreške. Ali ne, kvazipolitičari i politikanti boje se greške jer kako je moguće da božanstva griješe. Kako je moguće priznati da nešto nije u redu i preuzeti političku odgovornost? Ne daj bože dati ostavku ili izgubiti političke poene. Poručio bi im: Ma nemojte priznati grešku, ali dajte poduzmite nešto jer radi se o ljudskim životima! – napisao je u priopćenju za javnost Meić.

– U prometnoj nesreći koja se dogodila na vodičkoj zaobilaznici u 18:33 sati sudjelovala su dva osobna automobila marke Mercedes, jedan zagrebačkih registracijskih oznaka dok je drugi zadarskih. Ozljeđeno je još pet osoba kojima se pruža pomoć u OB Šibenik, a promet se usmjerava preko Vodica – rekla nam je sinoć Marica Kosor, glasnogovornica Šibenske policije. Kako se nesreća dogodila na križanju, zatvorena je i obilaznica i stara cesta kroz vodice, pa su satima trajale gužve i zastoji na cesti preko Tribunja, gdje je bio preusmjeren sav promet.

Igor Meić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here