NAJAVA Pirovac, Tisno, Jezera, Betina i Murter mame ljetnim manifestacijama

0
2948
Špica u Murteru (Foto: Rudinapress)

Kulturno-zabavno-sportski program odvijat će se večeras u sklopu ljetnih manifestacija u Pirovcu, Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru. U ovom, za petak uistinu bogatom programu svatko može pronaći ono što mu najviše odgovara. Pogledajte raspored.

Pirovac u organizaciji tamošnje turističke zajednice i Puhačkog orkestra Pirovac za večeras sprema koncert koji će pirovački glazbari podariti posjetiteljima. Koncert Puhačkog orkestra Pirovac bit će održan na terasi restorana Malo misto u samom centru, a početak je u 21 sat.

U Tisnom je večeras na rasporedu također koncert glazbara, ali tišnjanskih. Kulturno umjetničko društvo Hartić iz Tisnog, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održat će dvosatni koncert na tišnjanskoj Rudini, a kako najavljuju organizatori istog, Turistička zajednica Tisno, za ponoć je planiran i vatromet. Koncert počinje u 22.30 sati.

Osim koncerta glazbara, u Tisnom se nastavlja i program fotoradionice pod nazivom Svijet u bojama, u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno i voditeljice radionice, Sanje Ćurić. Nakon jučerašnjeg uvodnog teorijskog dijela, polaznici za večeras, točnije u 18 sati imaju zakazan sastanak prije polaska na teren. Sastanak će biti održan u prostorijama tišnjanske knjižnice, a organizatori pozivaju sve zainteresirane, jer se još uvijek mogu pridružiti ekipi.

Petak u Jezerima, točnije u Baganelovici svakako je zanimljiv za najmlađe, organizatori pripremaju dvostruku poslasticu. Prvo u goste stiže Udruga Argonauta koja će u sklopu svog programa Argonauta u gostima održati edukativnu radionicu za djecu pod nazivom Morske kornjače. Početak radionice je u 19.30 sati, a svi su materijali unaprijed osigurani. Po završetku radionice pak u Baganelovici nastavljaju s projekcijom animiranog filma iz radionice studija DreamWorks – Kod kuće. Riječ je o sasvim originalnoj priči o susretu dvaju svjetova, onoga mirne djevojčice Tif te nespretne svakodnevice dosadnog izvanzemaljca Boa. Njih dvoje inače se nikada ne bi ni sreli, no Bo će biti natjeran potražiti novi dom zbog čega će se naći na Zemlji i okrenuti naglavačke život cijeloj njezinoj obitelji. Vrijedno je spomenuti kako je film sinkroniziran na hrvatski jezik.

Jezerani će večeras moći uživati i u Turniru na male branke, Martinela 2017. Donosimo raspored večerašnjih utakmica.
19.30 sati Pirovac – Tribunj
20.00 sati Oluja – Kiša metaka
20.30 sati Gačelezi – Vila
21.00 sat Tribunj – Kiša metaka
21.30 sati Oluja – Pirovac
22.00 sata Čuvena rola – Vila
22.30 sati Tribunj – Oluja
23.00 sata Gačelezi – Čuvena rola
23.30 sati Kiša metaka – Pirovac

Betina, Betinjani i njihovi gosti večeras plove u prošlost. Uoči Brganje, a u organizaciji Turističke zajednice Betina za večeras je na rasporedu Projekcija starih fotografija. Večer u Betini počinje u 21 sat ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje.

U Murteru večeras imate prilike pogledati predstavu naziva Perverznjak Gradskog kazališta “Vinkovci“. Predstava će biti odigrana u atriju školske dvorane s početkom u 21 sat, dok od 22 sata ulica Butina postaje centar svijeta. Iako je petak, za večeras je također planirana murterska špica. Murterine i njihove goste rasplesat će Full gas bend.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here