Zagrebačka klupska atrakcija domaća je na otoku – nakon murterske, Vindon Havin razdrmali i tišnjansku Rudinu

1
4162
Vindon Havin na Tišnjanskoj Rudini (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Tisnom se sinoć dogodilo nešto potpuno drugačije. Ne radi se Monty Pythonu, nego je Rudina iznenada pokazala da ima jedan drugačiji, posve različiti glazbeni ukus od onog za koji se mislilo da ovdje prevladava.

Pozornicu središnjeg tišnjanskog trga dobili su Vindon Havin, zagrebački bend koji nakon otvorenja prošlogodišnjeg Murter Music Streeta ili Murterske špice ove godine u samom Murteru nastupa čak tri puta. Pjevačica Petra Oreč i njeno glazbeno društvo u dva i pol sata upečatljivog, vrlo energičnog nastupa pokazali su Tišnjanima nešto drugačije od onog što su ovdje navikli slušati. I gledati. Njihova izvedba bezvremenskih svjetskih i domaćih pop-rock hitova, funkya, pop-rocka, soula, bluesa…  ali i vlastitih autorskih pjesama nikoga nije ostavila ravnodušnom.

Petra Oreč (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Svi smo već dugo na otoku. Ljetovali smo tu i svi nekako volimo Murter. Igrom slučaja dogovorili smo tu prvu svirku u Murteru i onda je samo krenulo. Ljudi su bili zadovoljni i samo su nas zvali. I zvali dalje i dalje. Samo se širimo po Murteru i to nas veseli – rekla nam je nakon nastupa pjevačica Petra Oreč.

I otkrila par stvari o bendu:

– Inače smo zagrebački bend, postojimo već četiri godine. Imamo svoje autorske pjesme i izdali smo prvi CD pod imenom Mjesec od papira, po istoimenoj pjesmi koja je bila najslušanija na radijskim postajama. To je zbirka naših singlova, kao nekakav rezime svega što smo radili svih ovih godina. Sviramo te autorske stvari na našim koncertima, na način da ih utopimo unutar našeg repertoara. Izvodili smo ih i večeras. Malo-pomalo radimo na novom CD-u. Dok ne izađe, potražite i poslušajte Mjesec od papira – poručuje pjevačica Vindon Havina.

Vindon Havin u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vindon Havin nastao je tako što je dugogodišnji bubnjar Parnog Valjka Dražen Šolc 2013. godine na jednom od nastupa otkrio Petru Oreč. Kažu da im je glazbeni smjer zacrtan utjecajima Arethe Franklin, Ette James, Princea, Tine Turner, Stevie Wondera… – Pjesme piše Dražen Šolc, ja, nekad i drugi doprinesu, Ivan Čačić je napisao ovu novu pjesmu Nevina, sa mnom i Šolcom. Luka Banić je donio ’69’, pa smo mi to svi zajedno još doradili. Svatko u bendu ima pravo glasa i svatko donosi ono to svoje što misli da je dobro, što mu se sviđa. Toga se primimo i razradimo i tako nastaju naše pjesme – kaže Petra Oreč.

Petra Oreč u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Iako u originalnom sastavu ima back vokal, sinoćnji koncert je Oreč otpjevala posve sama. Tko Vindon Havin nije slušao u originalnom sastavu ranije, taj nedostatak nije ni primijetio.
– Ispalo je da nastupam bez back vokala, bez pjevačice Martine i bez Luke, gitarista. Ni on nije mogao doći, jer je ovaj koncert upao naknadno, nakon već dogovorenog ljeta – kaže Petra.
Tišnjanska Rudina se nada da će ih skoro čuti i u punom sastavu. Dok se to ne dogovori, takvu će prigodu imati uskoro u Murteru, gdje 26. kolovoza koncert Vindon Havina zatvara ovogodišnji Murter Music Street.

Do tada, evo još nekoliko fotografija:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here