Tisno slavi pobjedu koncertom KUD-a Hartić – maestro Dino Obratov najavljuje svečanost na Rudini

0
2587

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Oluja” svečano će biti obilježen i na tišnjanskoj Rudini. Proslava se organizira dan ranije, u petak 4. kolovoza, kako bi svi oni koji žele mogli 5. kolovoza ići na središnju proslavu u Knin.

– Već šestu godinu za redom Puhački orkestar KUD-a Hartić ima čast nastupati na koncertu povodom proslave Dana pobjede u Tisnom. Dan uoči blagdana izvodit ćemo naš repertoar obrada rock klasika. Rock glazba više nije izraz pobune, već dio opće kulture svakog pojedinca. U toj velikoj obitelji glazbenih vrsta i podvrsta rock je svakako jedinstven, a naš repertoar je više nego dobro primljen od publike, bilo domaće ili strane, tako da očekujemo pravu svečanost. Osim rock klasika, naša publika će na proslavi Oluje imati priliku čuti i kompozicije Josipe Lisac i Indexa, prvi put u izvedbi jednog amaterskog puhačkog orkestra – rekao nam je kapelnik Dino Obratov.

Za ponoć je zakazan vatromet, a neposredno prije njega Dino Obratov najavljuje jedno iznenađenje – kao čestitku Tišnjanima i svim njihovim gostima za Dan pobjede Puhački orkestar KUD-a Hartić izvest će jednu domoljubnu pjesmu. Koju, Obratov ne otkriva, jer inače to ne bi bilo iznenađenje. Pjesma je, kaže samo, najljepša po sudu tišnjanskih glazbara.

Maestro Dino Obratov (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Tišnjanski branitelji pak putuju na središnju državnu proslavu Oluje koja će biti upriličena u subotu, 5. kolovoza u Kninu.

– Bili smo naručili autobus i pozvali ljude da nam se pridruže. Na žalost, nije bilo odaziva, tako da idemo kombijem, umjesto autobusom – kaže nam Slavko Marov, predsjednik udruge hrvatskih branitelja iz Tisnog.

Branitelji iz Tisnog će, osim sudjelovanja u protokolu kninske proslave, i ovog 5. kolovoza na svom putu prema Kninu zastati u Đevrskama, gdje će položiti cvijeće i zapaliti svijeće na mjestu gdje je 24. veljače 1992. godine mučki ubijen njihov suborac i sumještanin Jakov Crvelin. Branitelji ne ostaju u Kninu na koncertu Prljavog kazališta, već se vraćaju u Tisno kako bi sudjelovali u polaganju vijenaca na središnjem križu i svetoj misi za domovinu u crkvi sv. Duha.

Odavanje počasti poginulim braniteljima pod središnjim križem je u subotu 5. kolovoza u 19.15 sati, a sveta misa je u 19.30 sati. Slavko Marov poziva sve da sudjeluju na svečanom koncertu 4. kolovoza, a one koji neće stići na proslavu u Knin da barem dođu na odavanje počasti i misu u Tisnom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here