Sukob taksija i Ubera: Parkirao među taksiste da pokupi putnika, nepozvani mu sjeli u automobil

2
3311
Policija uzima iskaz taksista (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Taksisti i Uberovci ratuju gdje god stignu, a posljednji sukob dogodio točno u podne kod autobusnog i taksi stajališta na mostu u Tisnom.

Vozač Golfa zagrebačkih tablica parkirao je na autobusnom stajalištu, točno među desetak taksi vozila i čekao putnike za vožnju dogovorenu preko Uber aplikacije.  Kako pričaju svjedoci, a svjedoče i fotografije koje nam je poslao čitatelj, taksisti su sjeli u Golf i započeli razgovor s vozačem Ubera. Nisu bili nasilni, ali se Uberovac uznemirio. Nazvao je kolegu ili šefa u pomoć, koji je brzo došao i uključio se u svađu.
Uberovca su taksisti verbalno napali, ali nije došlo do fizičkog sukoba (Foto: Čitatelj Rudinapressa)
Odmah je reagiralo Komunalno i prometno redarstvo Općine Tisno – Uberovcu je napisana kazna od 500 kuna za nepropisno parkiranje i automobil je premješen.
– Prema izvješću Komunalnog i prometnog redarstva, nešto prije podne zamijetili su nepropisno parkiran automobil na autobusnoj stanici kod mosta na Istočnoj Gomilici. Tek kasnije je utvrđeno da je riječ o vozaču Ubera, te mu je izdana mandatna kazna kao što bi bila izdana i bilo kojem drugom vozaču – rekao nam je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

Ubrzo je stigla i policija, ali ne znamo na čiji poziv ni koji se prekršaj ili kazneno djelo istražuje. Iz Policijske uprave Šibensko-kninske obećali su nam da će nas izvijestiti kad intervencija bude završena.

Komunalni redar Andrija Raste piše kaznu Uberovcu (Foto: Čitatelj Rudinapressa)
Taksisti su jednoglasni – Uberovac bez dozvole za taksiranje došao među njih kako bi ukrao putnike. – Dolaze ovamo masovno. Vabe putnike po ulici. Viču taksi, taksi, ne plaćaju nikome ništa a nama oduzimaju kruh – rekao nam je taksist koji je želio ostati anoniman. Taksisti pričaju također da rent-a-car tvrke angažiraju Slavonce kako bi za njih preko aplikacije Uber obavljali taksi promet. Daju im tek 3000 kuna mjesečno. Put između Tisnog i aerodroma u Zadru naplaćuju 400 kuna, dok je redovna cijena taksija 600 kuna.

– Danima nismo imali ni jednu vožnju prema aerodromu. Sve je Uber preuzeo, a sad nam otimaju i taksi stajališta – rekao nam je jedan taksist koji radi u Tisnom.

2 KOMENTARI

 1. Ne znam tko je bio izvor ovih informacija, ali nista od navedenog nije istinito.

  Osobno sam svjedocio cijeloj situaciji, a imam i dokumentirano na svom mobitelu sto se uistinu dogodilo. Ako bi netko trebao platiti kaznu to su taksisti koji se ponasaju poput bandita u texasu. Uberovac naime nije parkirao vec su ga taxisti uhvatili nasred ceste nakon cega su njega izbacili iz automobila, a njih trojica su sjela u isti i odbijala ga maknuti s ceste. Automobil je stajao nekih 45 minuta nasred ceste i na taj nacin prourocio masovnu guzvu. Cekalo se po 5 minuta da bi se propustili automobili koji su dolazili iz pravca otoka. Kolona je u jednom trenutku bila duga 1km (sto je za prelazak preko tisnjanskog mosta ravno 10km na naplatnim kucicama Lucko). U jednom trenutki je stvar eskalirala kad je vozac nizozemsih tablica vidno iznerviran cekanjem poceo trubiti nakon ceka su trojica “frajera” iz taksija izisla i pocela mu psovati mater i prijetiti mu ako nastavi trubiti. U tom trenutku sam se posramio sebe, svoga mjesta i moje Dalmacije…ali i zapitao, di ja to Boze zivim (ali, to se pitam skoro svaki dan). I usput. tko su ti decki koji rade kao taksisti?! Par njih znam i dobri su decki, ali ove nikad nisam vidio i ne djelujumi mi niti civilizirano niti da im je mjesto u Tisnome, a definitivno ne za volanom.

  Nadalje. osobno sam pozvao komunalnog redara da dode intervenirati. Nisam ga zvao da dode ukoriti ili kazniti vozaca Ubera vec taksiste koji su zaustavili automobil nasred ceste, ponasali se ko divljaci, prijetili turistima i uz sve to…njihovi automobili su bili nepropisno parkirani. Tek, par minuta prije dolaska komunalnog redara, taksisti su se maknuli svoje automobile s nogostupa i ugibaliste za autobus (nepropisno parkiranje, dakle), te su na to mjesto dogurali Golf, Uberovca! Dakle, Uberovac NIJE nepropisno parkirao vec taksisti,

  Fotografije koje ste vi prilozili ne odgovaraju realnom stanju i razvoju situacije vec su napravljene tek kada je sve iscenirano!

  A sto se tice taksista i njhovog ponasanja najbolje govori sljedeca prica. Naime, upoznao sam prezgodnu mulatkinju na Love International festivalu. Uz pricu o festivalu pitala me, sto je s taksistima u Tisnome. Nije mi bilo jasno pitanje pa sam je pogledao u cudu i pitao kako to misli. Rekla mi je da je prije dva dana trazila taxi da je odbaci do Barbarelle ili Tisnoga (ne sjecam se tocno) a taksista joj je rekao: hocu ako mi pokazes sise! Ako laze cura iz londona, lazem i ja…a vi se priupitajte, kog vraga boli briga curu iz Londona za par papaka iz Tisnoga!

  Rekla bi vam Septa Unella: Shame! Shame! Shame!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here