‘Kašika’ s bagera pala na 40-godišnjaka i usmrtila ga – odgovarat će bagerist

0
3223
Očevid nesreće na radu u kamenolomu u Dubravi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U kamenolomu tvrtke Sarađen d.o.o. između Tišnjanske Dubrave i Dazline jutros je smrtno stradao radnik.

Nesreća se dogodila oko 10.30 i tek se utvrđuju okolnosti pod kojima je dogodila nesreća na radu.

– Očevid još traje. Na mjestu događaja su uz policiju i inspektori zaštite na radu i druge nadležne službe, a očekuje se i dolazak mrtvozornika – potvrdila nam je glasnogovornica Polivijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Izvješteno je Županijsko-državno odvjetništvo, koje je preuzelo očevid. Očekuje se da će nakon identifikacije tijelo biti prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik radi obdukcije.

Više informacija bit će dostupno kad završi očevid.

15.27 h

Prema policijskom priopćenju koje je stiglo u 15.25, poginuo je 40-godišnji radnik građevinske tvrtke iz Vodica na kojeg je pala kašika bagera. Njegov 41-godišnji kolega bagerist kazneno će odgovarati zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Priopćenje PU šibensko-kninske o obavljenom očevidu prenosimo u cijelosti i bez intervencija

obavještavamo vas da je današnjim očevidom na mjestu događaja u Dubravi kod Tisnog, kojim je rukovodio zamjenik Općinske državne odvjetnice,  utvrđeno da  je danas, 2. kolovoza oko 10,30 sati na radilištu tvrtke iz Vodica smrtno stradao 40-godišnji zaposlenik.

Prema do sada utvrđenom do stradavanja je došlo na način kada je 41-godišnji zaposlenik ove tvrtke upravljao radnim strojem, kojom prilikom se smrtno stradali 40-godišnjak nalazio na podu stojeći uz veći betonirani zid, kada se iz, za sada nepoznatih razloga, „kašika“ sa grane radnog stroja-bagera otkačila, pala na 40-godišnjaka i usmrtila ga.

Sukladno koordinaciji s Državnim odvjetništvom u Šibeniku protiv 41-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215 Kaznenog zakona  u vezi s kaznenim djelom iz članka 222 istog zakona – teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here