Raspuštanje ogranaka HDZ-a u Tisnom i Pirovcu!?

0
3587
Zar će ih smijeniti? Marinka Fržop, Jelena Obratov i Luka Jakovčev (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Županijski odbor šibensko-kninskog HDZ-a donio je odluku o raspuštanju svojih ogranaka u Kninu, Pirovcu, Tribunju, Tisnom i Primoštenu gdje je ta stranka na lokalnim izborima polučila loš rezultat, potvrdio je za ŠibenikiIn predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić.

– Odluku smo donijeli na sjednici u srijedu i to sukladno predizbornom dogovoru da ćemo raspustiti sve organizacije koje na lokalnim izborima ne poluče dobar rezultat. Ovih pet organizacija o kojima je riječ nisu još raspuštene nego je pokrenut proces razrješenja njihovih predsjednika i odbora kako bi na njihovo mjesto došli povjerenici i u roku od šest mjeseci pripremili sve za održavanje izbora za nova vodstva – kaže Dujić.

Šefovi tih pet ogranaka, dodao je, još su u izbornoj noći dali svoj mandat na raspolaganje stranci.

– Vrlo su svjesni situacije i nitko od njih, pa ni predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac, ne protivi se postupku razrješenja – kazao je Dujić za ŠibenikIn.

S liste HDZ-a u Općinsko vijeće Općine Pirovac izabrana su tri vijećnika, što je rast od 50 posto u odnosu na dva vijećnika izabrana 2013. godine. U Tisnom je, pak, HDZ na proteklim lokalnim izborima ostvario povijesno najbolji rezultat – osvojio je čak pet mjesta u Vijeću. Na prošlim izborima je u koaliciji s HSP AS imao četiri vijećnika, kao i 2001. godine, dok je na izborima 2009., i 2005. imao samo tri. Više mandata nego sada HDZ je imao samo nakon izbora 1997. godine, kada su u sastavu ove općine još bilo i Murter, a vijeće je brojilo 15 članova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here