‘Brod kulture’ večeras u Pirovcu

0
2820
Pirovac, ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kulturno-turistička manifestacija ‘Brod kulture i gastronomije’ obići će danas Pirovac. Ovogodišnja, jedanaesta ljetna turneja inače obilazi sedam destinacija, a ove godine po prvi puta i naše područje, točnije Pirovac.

Jedanaesta ljetna turneja ‘Broda kulture’ ove će godine po prvi puta obići naše područje, točnije Pirovac. Ovogodišnja novina ‘Broda kulture’ je i gastro program koji vodi ‘gastronomad’ Rene Bakalović, uz gošću Srđanu Jevtić. Tako će se uz besplatna kulturna događanja poput velike knjižare na otvorenom, promocije knjiga i pisaca, predstave za djecu, radionice čitanja i pisanja, održati promocije i degustacije hrvatskih prehrambenih proizvoda tvrtki partnera.

Za najmlađe posjetitelje Enes Kišević će u večernjim satima čitati odlomke iz knjiga i recitirati poeziju u radionici ‘HEPI djeca čitaju’, dok će književnica Sonja Zubović ‘kuhati’ stihove, zajedno s djecom u radionici ‘Poezija to go kuhajmo stihove zajedno’. Večernja besplatna predstava za djecu ‘Boca-Coca’ održat će se od 20.30 sati, a riječ je o edukativno-interaktivnoj predstavi koja promiče svijest o prednosti staklene ambalaže.

Direktor Turističke zajednice Općine Pirovac Igor Meić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Program također donosi i večernje plesne točke uz latino glazbu, u izvedbi plesnog para Petre Novosel i Silvija Fresla iz plesnog studija Bylatino.

– Uistinu nas u Pirovcu večeras očekuje vrlo zanimljiva manifestacija, koja nudi raznolik sadržaj, od predstave za djecu i dječjih radionica pa do sajma knjiga, gastronomskih radionica i promocija. ‘Brod kulture’ će biti smješten u Luci Pirovac na portu, a ispred, na rivi će biti postavljeni šatori – kaže nam Igor Meić, direktor TZ Pirovac.

Dakle, početak večerašnje manifestacije u organizaciji Turističke zajednice Pirovac je u 19 sati u Luci Pirovac kao i ispred na rivi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here