FOTO: Sjaj Murterske noći i – prava gužva na Rudini!

0
2879
Klapa Rišpet na murterskoj Rudini (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Murterska noć 2017. na Rudini je okupila rijetko viđeno mnoštvo – zauzete su bile sve stolice na štekatima restorana, kafića, slastičarni…, svaka klupa i zidić, a teško je bilo pronaći i mjesto za stajanje.

Promenadni nastup imali su Bepo Matešić, David Ricov i klapa Kantaduri, a na glavnoj pozornici nastupali su Vindon Havin te klapa Rišpet. Osim što su priredili feštu na kojoj su odabirom triju glazbenih sastava pokrili najšire glazbene preferencije svojih gostiju, Murterini su pokazali da im cijelo misto izvrsno funcionira i za najvećih turističkih gužvi. Čini se i da su sistemom maksimalnog zadržavanja na parkingu u trajanju do dva sata riješili problem parkiranja u centru, tako da se sinoć, unatoč neviđenom mnoštvu, bez problema mogao naći parking na nekoliko desetaka metara od Rudine.

Poljoprivredni sajam na Novoj rivi – šetače zanima konoplja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Murteru ima sadržaja i za one koji ne vole gužvu. Takvi su šetali rivom, razgledali i kupovali na Poljoprivrednom sajmu. Poljoprivredni sajam Murter-Kornati ove godine održava se na Novoj rivi. Ovdje su prisutni izlagači i OPG-ovi iz cijeli Hrvatske, među kojima su i oni iz naše, Šibensko-kninske županije i iz samog Murtera.  Sirevi, suhomesnati proizvodi, med, rakije, vina… izgledaju vrlo primamljivo i egzotično i domaćim potrošačima, naviklim na industrijske proizvode koji se nude u supermarketima, a kamoli strancima. Tko nije stigao sinoć, neka ne brine. Na Novoj rivi izlažu svoje proizvode sve do kraja kolovoza.

U Fotogaleriji smo zabilježili smo djelić atmosfere: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here