Slovenska noć u Tisnom – gasilcu Igoru Marijanu u znak zahvalnosti uručena maketa betinske gajete

0
2916
Slovenska noć u Tisnom (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)

Svake godine na otok Murter dolazi sve veći broj gostiju iz Slovenije, zbog čega Općine Murter-Kornati i Tisno zajedno sa svojim turističkim zajednicama već četvrto ljeto za redom organiziraju Slovensku noć.

Slovenska noć održana je u petak, 28. srpnja u Murteru, dok su Slovenci sinoć, 29. srpnja bili glavni u Tisnom, na ovdašnjoj Rudini. Veliki broj posjetitelja, među kojima je dakako i veliki broj upravo slovenskih turista, rasplesao se i pjevao uz poznate slovenske, ali i dalmatinske pjesme u izvedbi Narodnog ansambla Adonis.

Miljenko Meštrov uručuje maketu gajete Igoru Marijanu (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Osim kulturno-zabavnog dijela programa, Slovenci, vođeni Leopoldom Turk, predstavili su svoja jela, kao i poznata slovenska vina. Ispred postavljenih stolova mnogi su čekali svoju porciju slovenskog specijaliteta – pohorskog piskera, kao i njihovu dobru kapljicu. Slovenska vina predstavila su Vinogradarstva Kropec i Vehovar, dok je slovenski specijalitet kuhao šef Hotela Jakec, Božo Juhart, a na štandu su izlagali i predstavnici Klesarstva Marijan Crnić.

Slovenska noć (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Predstavnicima iz Slovenije na divnoj večeri zahvalili su zamjenik načelnika Općine Tisno Miljenko Meštrov i direktor Turističke zajednice Tisno Filip Henjak, podijelivši simbolične poklone u znak zahvalnosti, dobre suradnje i prijateljstva. Iznimnu zahvalnost Meštrov je izrazio i predsjedniku PGD (Dobrovoljno vatrogasno društvo) Radovljica Igoru Marijanu, poklonivši mu repliku Betinske gajete, uz želje da njezina jedra budu puna dobrog vjetra za daljnju suradnju. Podsjetimo, Marijan je s obitelji na odmoru u Tisnom, a proteklog je tjedna napravio gestu koja je dokazala da vatrogastvo ne poznaje granice. Slovenski su vatrogasci tada u Tisno donirali dvije tone vatrogasne opreme, a par dana kasnije Marijan je osobno sudjelovao u gašenju požara na Gračini, koji je ugrožavao sam ulaz u Tisno.

Pogledajte fotogaleriju sinoćnje atmosfere na Rudini u Tisnom:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here