Gdje večeras? Na Večer folklora i domaćih slastica, koncerte u Jezerima ili Betini, ili pak na Murtersku noć?

0
5763
Murter, ilustracija (Foto: TZ Murter-Kornati)

Kulturno-zabavne ljetne manifestacije na našem području nastavljaju se u još jačem ritmu. Zasukanih rukava, organizatori spremno izvršavaju svoje zadatke i najavljuju bogat program za nedjelju 30. srpnja. U večernjim satima kada se ‘malčice’ lakše diše, Pirovac, Tišnjanska Dubrava, Tisno, Jezera, Betina i Murter zasigurno će vrvjeti posjetiteljima. Pogledajte raspored događanja.

U centru Pirovca večeras je na rasporedu kulturna ljetna manifestacija naziva Večer folklora i domaćih slastica. U organizaciji Kulturno umjetničke Udruge Bezdan i pirovačkog TZ-a, za večeras se pripremaju tradicijske slastice poput kroštula, fritula, pispalja i ostalih slatkih iznenađenja. Manifestacija je ovo u Pirovcu za koju su domaći i strani gosti uistinu zainteresirani. Večer folklora i domaćih slastica počinje u 21 sat.

Večer folklora i domaćih slastica u Pirovcu, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Dubravarska noć održat će se večeras s početkom u 20 sati ispred Društvenog doma na središnjem trgu u Tišnjanskoj Dubravi. Očekuje se velik Dubravara njihovih prijatelja i gostiju, kako iz same Dubrave, tako i onih koji žive u okolnim mjestima, u Šibeniku, Zagrebu, u Njemačkoj i drugim zemljama svijeta, a koji ljeta sa svojim obiteljima provode na rodnoj grudi. Za dobro raspoloženje glazbom će se brinuti klapa Barone. Ništa manje važnu ulogu za dobru atmosferu imat će i predsjednik Mjesnog odbora Dubrava Velimir Reškov, pod čijim ravnanjem se priprema ovogodišnja gozba – veprovina na divljač i dagnje na buzaru.

Posljednje pripreme – već se zauzimaju strateške pozicije za šankom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U atriju palače Katunarić u organizaciji Turističke zajednice Tisno, večeras s početkom u 20.30 sati na rasporedu je edukativna dječja radionica pod nazivom Krilata bića ne strepite. Radionica je na rasporedu dva dana, dakle 30. srpnja (nedjelja) i 31. srpnja (ponedjeljak), a autorice iste su ujedno i voditeljice Manuela Srdarev i Sanja M. Vukman.


U Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima, točnije ispred istog, večeras je na rasporedu Večer šansone. Srđan Depolo raspjevat će srca i duše zaljubljenika u šansonu s početkom u 21 sat. Organizator večeri u Baganelovici je Narodna knjižnica i čitaonica Tisno.


U Jezerima je ove nedjelje na rasporedu još jedna kulturna manifestacija koja će biti održana u Crkvi Gospe od Zdravlja. Koncert će održati Gordana Pavić i Nera Gojanović, a radi se o Večeri duhovne glazbe. Početak je u 21 sat.

Gordana Pavić i Nera Gojanović, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Betinska Turistička zajednica za svoje posjetitelje večeras priprema kulturnu manifestaciju pod nazivom Ljetne večeri u Betini. Koncert na Mulu održat će Repassage s početkom u 21 sat.

Murterini nakon burne noći i sinoć održane posljednje glazbene špice ovog mjeseca, za večeras spremaju bogatu večer. U Murteru nema čega večeras neće biti. Murterska noć bit će obilježena brojnim glazbenim izričajima, a nastupit će Bepo Matešić, David Ricov, klapa Kantaduri, Vindon Havin i klapa Rišpet. Početak  je u 20.30 sati na Trgu Rudina u Murteru.

Vindon Havin, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here