Duh sa sjekirom u Murteru – stradao tek zvučnik pivnice

0
5241
Foto: Čitatelj ŠibenikIna/Wikipedija

Incident koji se za vikenda dogodio u središtu Murtera završio je privođenjem 69-godišnjeg mještanina koji je sjekirom upao u jedan od kafića iz kojih se čula glazba i sjekirom ‘onesposobio’ zvučnike.

U Murteru se dosta priča o ovom izgredu, ali postoji više verzija događaja. Evo što je očevidom utvrdila policija:

 Dana 23.srpnja oko 20 sati u Murteru u ugostiteljskom objektu je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane 69-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da je  remetio javni red i mir na način da je vikao i vrijeđao osoblje i goste,  te bacao i oštećivao inventar iz  ugostiteljskog objekta, kao i da je sjekirom presjekao kablove zvučnika, pri čemu je nastala manja materijalna šteta, stoji u odgovoru Policijske uprave šibensko-kninske na upit Rudinapress-a.

Policija navodi i da je protiv izgrednika podnesena prijava i da je izviješteno Državno odvjetništvo: Nakon dovršene prekršajne obrade 69-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 24.srpnja doveden na Prekršajni sud u Šibeniku. Također, o ovom događaju slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Portal ŠibenikIn je jučer izvijestio kako je bivši HDZ-ov vijećnik D.S. upao sa sjekirom na štekat kafića i porušio inventar jer mu je vjerojatno smetala buka (POVEZNICA). Nakon informacije iz policije da se incident dogodio oko 20 sati, a ne kasno u noći kako je implicirano u članku, zaključak o buci kao uzroku spora izgrednika s ugostiteljima ne drži vodu.

No, rješavanje problema sjekirom, pa ni buke u kafićima, nisu izmislili Murterini. Događalo se to i ranije na otoku, a inspiracija se uvijek pripisivala Bonelijevom stripu o Zagoru, junaku koji kroji pravdu u Darkwoodu na američkom divljem zapadu.  Za-gor-te-nay nije junakovo pravo ime, već na narječju Algonquin indijanaca znači Duh sa sjekirom. Bilo bi pretjerano tvrditi da je ŠibenikIn dobio informaciju o napadu Duha sa sjekirom, pa da su iz toga izvedeni inicijali D. S.?

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here