Poezija na pirovačkoj Rudini – tražilo se mjesto više

0
2897
Klapsko pjesnička večer na pirovačkoj Rudini (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Još jedna pirovačka Klapsko-pjesnička večer pokazala je da se zavičajne ili ljubavne pjesme, bilo čitane ili pjevane, najbolje slušaju na Rudini, u ambijentu u kojem su nastali snovi o kojima pjevaju.

Ovdje se sinoć s raznih strana okupilo šaroliko pjesničko društvo velike stvaralačke energije: Senka Dodig iz Šibenika, Ante Sikirić iz Bibinja, Dinko Škevin iz Šibenika (Betine) te domaćin, Pirovčanin Šime Vukman. Na drevnom pirovačkom središnjem trgu sreli su se kako bi svoj umjetnički žar podijelili s onima koji su ga spremni primiti. Posebno je zanimljivo da takvih u Pirovcu ima uistinu mnogo. Na Rudini se, isto tako šaroliko i s raznih strana, okupilo i mnoštvo onih koji su željeli slušati poeziju Dodig, Sikirića, Škevina i Vukmana, tako da se i sinoć ovdje tražila sjedalica više. Slušalo se sa skalina i s nogu, na zadovoljstvo i ponos autora i organizatora manifestacije, Turističke zajednice Općine Pirovac. Ništa zato ako ovdje nisu bili svi, jer kako je otkrio moderator programa, novinar Nikola Urukalo, stihove ovih četvero pjesnika već su brojne klape i solisti učinili bezvremenskim hitovim i tako su postali dostupni svima, bilo na nosačima zvuka, internetu ili u radijskom eteru.
Čitanje ove poezije upotpunio je, kako i priliči, nastup klape. Gostovala je mješovita klapa Kampanel iz Donjih Kaštela, koja je izvela dio svog repertora, Konji sadrži i pjesme autora s kojima su dijelili pozornicu. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here