Lito s librun – u Murteru počinje 6. sajam knjiga 

0
1803
S prošlogodišnjeg Lita s lubrun - Sanja Polak u Knjižnici (Foto: Rudinapress/M. Turčinov Ježina)

U bogatoj ponudi kulturno-zabavnih sadržaja što ih je TZO Murter-Kornati zajedno sa svojim partnerima pripremila za ovu sezonu valja izdvojiti ljetni sajam knjiga Lito s librun, koji će se ove godine održati po šesti put. Počinje sutra (u utorak, 18. srpnja) u 20.30 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici.

Osim štandova s knjigama na kojima se nude izdanja renomiranih izdavačkih kuća poput Školske knjige, Naklade Ljevak, V.B.Z.-a, Alfe…, Sajam je do sada ugostio i brojne autore. Gostovali su u Murteru u sklopu Sajma već i Ivan Aralica, Edi Matić, Stipe Božić, Renato Baretić, Ivica Ivanišević, Ivana Bodrožić… Priče je djeci pričala jedna od deset najboljih pripovjedačica bajki na svijetu Jasna Held, a Orijana Koloper prošle je godine na Sajmu predstavila svoj veliki hit, priču o Šibeniku u 17. stoljeću ukoričenu u knjigu Zavjet.

Ove će godine u dijelu “događanja u Knjižnici” prvoga dana Sajma, u utorak, 18. srpnja svoju knjigu Američki kuk predstaviti autorica Diana Herak. Program počinje u 20.30 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici. S obzirom da je prošlogodišnja gošća Sanja Polak u programu za djecu izazvala pravo oduševljenje među malim ljubiteljima pisane riječi, organizatori su se potrudili da Sanja dođe i ove godine. “Druženje s Paulinom P., pardon – Sanjom Polak” počinje u srijedu, 19. srpnja u 10 sati, također u Knjižnici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here